28 Ekim 2012 Pazar

Ağrı’da Açlık Grevi 3. Gününde


Dönüşümlü olarak açlık grevi eylemine devam eden 1. grup, 29.10.2012 tarihinde saat 17:00’da grevi 2. gruba devir edecek.


Dengê Agirî News Agency 

BDP Ağrı il örgütü, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek amaçlı parti binasında süresiz, dönüşümlü açlık grevine 27.10.2012 tarihinde parti binasında girdi.

Süresiz - Dönüşümlü olarak açlık grevi eylemine devam eden 1. grup, 29.10.2012 tarihinde saat 17:00’da grevi 2. gruba devir edecek.

3 gündür açlık grevinde olan 1. gruptaki eylemciler; Cezaevlerinde her an acı haberlerin gelebileceğine vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdüler; Olaylar bu noktaya varmadan, yetkililerin bir an önce olumlu adımlar atması gerekiyor, yeniden hatırlatmak isteriz bizim canımız, cezaevlerinde açlık grevine giren arkadaşlarımızın canlarından önemli değildir, bu yüzden bizde onları yalnız bırakmayarak eylemlerine destek veriyoruz diyen eylemciler son olarak; Devlet, hapse attığı herkesin sağlığından doğrudan sorumludur, ancak hiçkimseye kendi iradesi dışında müdahalelerde bulunmaya hakkı yoktur dediler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder