30 Ekim 2012 Salı

BDP Ağrı'da AKP İl Binası Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

 BDP Ağrı il örgütü 30.10.2012 (bugün) saat 11:00'da Belediye işmerkezi önünde, grevdeki tutuklulara destek vermek amacıyla Ağrı’da bir basın açıklaması yaptı.


Dengê Agirî / H.İbrahim Cengiz

Cezaevlerindeki açlık grevleri 49. gününe girerken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çağrısı ile grevdeki tutuklulara destek vermek amacıyla Ağrı’da bir basın açıklaması düzenlendi.

Belediye iş merkezi önünde bir araya gelen partililer, Akp Ağrı il örgütü binasına kadar yürüyüp parti binası önüne çelenk bırakmak istediler, polislerin müdahalesi ile karşılaşan grup, bir süre polisle karşılıklı tartışmaya girdi, burada polislerle tartışan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, tüm müdahalelere rağmen 5 kişilik bir heyet oluşturup Akp il binası önüne siyah çelenk gönderdi.

Heyeti bekleyen partililer belediye iş merkezi önünde oturma eylemi yaptı, eylemde partililer sık, sık “ Agirî uyuma onuruna sahip çık” “Bê ziman jîyan nabe” “Direne direne kazanacağız” “Kürdistan faşizme mezar olacak” “Bijî berxwedana zindana” “Bijî biratîya gelan” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Akp il binası önüne bırakılan çelengin ardından belediye iş merkezi önüne gelen heyet alkışlarla karşılandı ve burada bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını yapan BDP Ağrı il başkanvekili Fahrettin Yıldız kısa bir konuşma yaptı konuşmasında; “ 49 gündür arkadaşlarımız ölüm orucundadır, arkadaşlarımızın 3 talebi var bunlardan birisi anadilde eğitim, ikincisi Kürdçe savunma hakkı ve üçüncüsü PKK lideri sayın Öcalan’ın üzerinde olduğu tecride son verilmesidir, arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bu dünyayı AKP’nin başına yıkarız” dedi.

Fahrettin Yıldız’ın konuşmasının ardında bir konuşma yapan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy; “49 gündür açlık grevinde olan arkadaşlarımın mücadelesini buradan selamlıyorum, arkadaşlarımın istedikleri Kürd dili üzerindeki baskının kaldırılması ve savunma hakkıdır, haklarımızı kısıtlayan bu hükümete tükürdüklerini verdiğimiz mücadeleyle yalatacağız” diyen Aksoy sözlerine şöyle devam etti; “Burada toplanan bu kadar arkadaşımızla AKP İl binasına kadar yürüyüp parti binası önüne siyah bir çelenk bırakacaktık fakat pazıları kalın, bellerinde silahlar, ellerinde gaz bombaları olanlar daha biz içerideyken önümüzü kestiler, gitmemize engel oldular, tüm engellemelere rağmen bir heyetle çelengi AKP il binası önüne bıraktık” diyen Aksoy; “siz ne yaparsanız yapın, birkaç tane banka ve banka şubesiyle Kürdistan’ı yönetemezsiniz, Kürdler kendi kendini ne pahasına olursa olsun yönetecek, biz diyoruz ki hayatın her alanında Kürdçe özgür bir şekilde konuşulmalı, eğer siz diyorsanız biz Allah adına hareket ediyoruz, kabul ki öyle, Allah bizi yarattı, siz bizi yaratmadınız, bu dili bize Allah verdi, bu dili yasaklayanlar Allah'a karşı gelenlerdir, yani zındıklar ve imansızlardır kimse bunlara inanmamalıdır” dedi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un konuşmasının ardından partililer sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde parti binasına gittiler.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder