3 Ekim 2012 Çarşamba

12 kentte Kürt avı: 32 gözaltı


Şırnak, İdil, Ergani, Viranşehir, Van, istanbul, Tekirdağ, Çerkezköy, Çorlu, Yozgat, Ağrı ve Adana’da Kürtlere yönelik düzenlenen ev ve kurum baskınlarında aralarında BDP ve Kürt kurum yöneticileri ile 10 çocuğun bulunduğu en az 32 kişi gözaltına alındı.


Türk emniyet ve yargısının geleneksel hale getirdiği Salı günleri Kürtlere yönelik baskın ve gözaltılar bugün 12 kentte devam etti. Evler, belediye ve kurumlara yapılan baskınlarda, BDP yönetici ve üyeleri ile çok sayıda çocuğunda aralarında bulunduğu en az 32 kişi gözaltına alındı

ŞIRNAK’TA 5 GÖZALTI

Şırnak’ta, Şırnak Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Cudi Kültür Merkezi’nin yöneticisi Abdulsamet Arat, sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Arat, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, hangi gerekçe ile gözaltına alındığı öğrenilmedi. Arat'ın öğlenden sonra Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.

Şırnak'ın İdil (Hezex) İlçesi'nde ise özel harekat ve sivil polis birçok eve baskın düzenledi. Yenimahalle ve Turgut Özal mahallerinde sabaha karşı saat 03.00 sularında gerçekleşen baskınlarda; İbrahim Adıbelli (38), Hasan Doğan (26), Fikret Şakar (22) ve Mehmet Sadık Kervanoğlu (18) isimli kişiler gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 4 kişi İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ERGANİ’DE BELEDİYE VE EVLERE BASKIN

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, çok sayıda eve ve Ergani Belediyesi'ne baskın düzenlendi. Baskınlarda Zeynep Demir, Seher Dayan, Hazal Kaçar ve Sara Varoğlu gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 4 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

VİRANŞEHİR’DE KURUM YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Urfa'nın Viranşehir İlçesi'nde yapılan ev baskınlarında Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Karakış ve halk oyunları eğitmeni Deniz Terece gözaltına alındı. Gözaltıların Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan kararla gerçekleştirildiği öğrenilirken, Karakış ve Terece'nin "KCK" talimatları doğrultusunda çalıştıkları ve siyaset akademisi çalışanları olduğu iddiası ile gözaltına alındığı belirtildi.

VAN’DA BDP KADIN MECLİSİ ÜYESİ GÜNEŞ SEDEF GÖZALTINA ALINDI

Parti çalışmaları kapsamında Van'da bulunan BDP Kadın Meclisi üyesi Güneş Sedef de kaldığı eve yapılan polis baskınında gözaltına alındı. Şerefiye Mahallesi'nde bulunan bir evde yapılan baskında gözaltına alınan Sedef'in Diyarbakır'a götürüldüğü öğrenildi. Sedef'in Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

TEKİRDAĞ MERKEZLİ OPERASYONDA BDP’LİLER HEDEF ALINDI

Tekirdağ merkezli, Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy, İstanbul'un Avcılar ilçesi ile Yozgat ve Ağrıda sabaha karşı polisler tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında, BDP üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.Tekirdağ’da 1, Çerkezköy İlçesi’nde 1, Çorlu İlçesi’nde 3, Yozgat’ta 2, İstanbul’da 2 ve Ağrı’da 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimleri öğrenilenler şöyle: Kerem Tosun, Necla Önhan, Mahmut Yaşut, Hülya Arslan, Hilmi Ayyıldız ve Nevzat Yeziz olduğu öğrenildi. Söz konusu kişilerin Tekirdağ merkezli 'KCK' adı altında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları bildirildi.

ADANA’DA HEDEF YİNE ÇOCUKLAR OLDU

Adana emniyeti ise çocukları gözaltına alma operasyonlarına devam etti. Seyhan İlçesi Denizli, İsmetpaşa, Mithatpaşa ve Gürselpaşa mahallelerinde sabaha karşı helikopter desteği ile özel timler ve polisler tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskınlarda Denizli Mahallesi'nden 19 yaşındaki Emrah Yücel ile A.Ş. (15), H.T.(14), D.D. (17), D.E. (16), F.Y. (16) adlı çocukları gözaltına aldı. Polisin İsmetpaşa, Mithatpaşa ve Gürselpaşa mahallelerinde yaptığı ev baskınlarında çocukları gözaltına aldığı bildirildi. Söz konusu mahallelerde gözaltına alınan çocukların isimleri henüz öğrenilemezken, gözaltına alınanların Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve TEM'de tutuldukları öğrenildi.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder