10 Ekim 2012 Çarşamba

Ağrı'da çatışma: 10 asker öldü, iki araç imha oldu


Iğdır ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki Korxan (Korhan) Karakolu’na giden askerlere yönelik gerilla tarafından bugün sabah saatlerinde düzenlenen eylemde 10 askerin öldüğü, iki aracın imha olduğu bildirildi.


Çatışmaya ilişkin bilgi veren HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Şehid Sîdar ve Şehîd Dîcle devrimci harekatı çerçevesinde 10 Ekim günü saat 08.00 sularında Iğdır ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Korxan karakoluna gitmek isteyen 2 dağ geyiği ve 1 jamer aracına yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

Eylem ardından karakoldan müdahaleye gelen 100 askerin de gerillaların hedefi olduğunu belirten HPG-BİM, “Gerçekleştirilen her iki eylem sonucunda 1 dağ geyiği ile 1 jamer araç imha olurken, 1 dağ geyiği darbe almış, düşmanın 10 askeri ise gerillalarımız tarafından öldürülmüştür” diye bildirdi.

HPG-BİM, Hakkari’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde de gerilla hakimiyeti ve eylemlerinin sürdüğünü belirtirken, Türk ordusunun havan ve obüs saldırılarının da devam ettiğine işaret etti.

Açıklamada şöyle denildi: “9 Ekim günü saat 11.00 sularında Hakkari’nin Gever (Yüsekova) ilçesine bağlı Şitazin karakolundan Gever’e gitmek isteyen 10 araçtan oluşan ve piyade askerlerin de bulunduğu bir konvoya yönelik olarak gerillalarımız tarafından Geliyê Doski mıntıkasına bağlı Rezkê ile Mêrgan köyleri arasında bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir düşman askeri öldürülürken 1 jamer araç ise darbelenmiştir. Gerillalarımızın gerçekleştirdiği eylem ardından ilerleyemeyip geri çekilmek zorunda kalan işgalci TC ordusu Çarçela dağına yönelik olarak havan ve obüs saldırısı gerçekleştirmiştir.

9 Ekim günü 21.00-22.00 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Konserve Tepesi (Gediktepe), Koordine tepesi ile Hacibeg suyuna yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır.”

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder