21 Ekim 2012 Pazar

DKM; Bölge Temsilcimiz H.İbrahim Cengiz Evlendi

 Doğu Anadolu Temsilcimiz Halil İbrahim Cengiz bu düğünle bekârlığa veda ederken, Ekim 17’de Elazığ’da kına gecesini Ayın 19unda Ağrı’da kına gecesini, Ayın 20sinde ise Ağrı’da düğünü yaptı. Düğününü yaparken de ne kimliğinden nede kültüründen taviz vermedi.


Düğüne Hak-Par Genel Başkanı Bayram Bozyel, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Doğu kültür gazetesi sahibi Yusuf Sit, Diyarbakır Çira Kültür ve Sanat Derneği mesaj ve çelenk gönderip Cengiz’in düğününü kutladılar.

Hak-par merkezi gençlik kolları başkanı Ömer Ekmen, Hak-Par Merkezi gençlik kolları yöneticileri, BDP Ağrı il örgütü yöneticileri, Hak-Par Ağrı İl Başkanı Mehmet Yüce, Hak-Par Ağrı il yöneticileri ve Ağrı Çira Kültür ve Sanat Derneği üye ve yöneticileri katıldı.

Bölgeden ve Ağrı’dan siyasi parti, STK’lardan temsilcilerin yanı sıra halktan ve yeni çiftin akrabalarından da yoğun bir katılım oldu.

Halil İbrahim Cengiz, genç yetenekli bir Gazeteci olmasının yanı sıra kalbi toplum için atan, bulunduğu bölgede birçok yerel haber sitelerinde ve gazetelerinde haberleri çıkan; kalbi toplumla birlikte çarpan örnek bir gazeteci, aydın ve yazar bir kişilik.

Cengiz, Genç yaşında birçok insanın hayal edemeyeceği başarılara imza atmaktadır. Kürt kültürüne ve edebiyatına çok iyi vakıf olan Cengiz, Ağrı Çıra Derneği’nin de Yön. Kur. Başkanı. Ağrı’da ve bölgede bulunan bu dernek bölge tarihinde eşine rastlanmayacak çalışmalara imza atabilmekte. Kürt edebiyatını, Kürtçe sözlü ve yazılı eserleri halka taşıdığı gibi, bu alanda verdiği panel ve yaptığı etkinliklerle büyük bir boşluğu doldurmaktadır.

Cengiz, bölgede DKM’nin temsilciliğinin yanı sıra ‘Denge Agirî’ haber sitesinin de genel yayın yönetmeni. Yaptığı haberlerde hiçbir zaman sağa sola bükülmeden halkın yararını, kamuoyunun yararını gözeten örnek bir gazeteci, kalemini halk ve hak dışında asla kullanmayan örnek bir aydın.

Halka, kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgi taşımada bölgede bir otorite.

DKM’nin temsilcisi aydın ve örnek kişiliği ile basın-yayın alanında kendisiyle gurur duyduğumuz kardeşimiz Halil İbrahim’e ve Eşine ömür boyu mutluluklar diliyor. Arkadaşımızı bu mutlu gününde yalnız bırakmayan herkese yürekten teşekkür ediyoruz…

Doğu Kültür Gazetesi

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder