22 Ekim 2012 Pazartesi

Ağrı'dan "Vicdan" Çağrısı


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilciliği süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek amaçlı Demokratik Çözüm Çadırı kurdu. Belediye yanında kurulan çadırın önünde basın açıklaması yapıldı.
Açıklamaya BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk, TUHAYD-DER temsilcileri, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Çirka ve halktan çok sayıda kişi katıldı. Açıklama öncesi BDP İlçe binası önünden çadıra kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonrası açıklama yapan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, açlık grevine girenleri yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Aksoy, "Köklü bir çözüm için Kürt dili üzerindeki baskıların kaldırılması, tutsakların anadilde savunma yapması için Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın özgürlüğü esas alınmaktadır. Bu açlık grevlerinin son bulmasında tek adres Sayın Öcalan'dır" diye konuştu.

Öte yandan yarın saat 11.00'da cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla DÖKH öncülüğünde çadır önünden BDP İlçe binasına yürüyüş gerçekleştirilecek.

Fırat Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder