28 Ekim 2012 Pazar

Ağrı Çira 3. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi


Ağrı Çıra Kültür ve Sanat Derneği 3. Olağan Kongresini 28.10.2012 tarihinde saat 14:30’da dernek binasında gerçekleştirildi.


Dengê Agirî News Agency 

Kongreye Hak-Par PM üyesi Muhlis Nurçin, Hak-Par Kurucularından Oktay Dumlu, Hak-Par Ağrı İl Başkanı Mehmet Yüce, KADEP Ağrı İl Başkanı Zeynel Abidin Çiftçi ve KADEP Ağrı İl Sekreteri Halil Kıtnur’da katıldı.

Kongre dernek üyesi Mehmet Yüce’nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Yüce’nin konuşmasının ardından divan seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucu divan başkanlığına Mehmet Yüce, divan üyeliklerine ise Gülistan Cengiz ve Abdulbari Aslan oybirliği ile seçildi.

Divan seçiminin ardından Küdistan şehidleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan kongre konukların konuşmaları, öneri ve görüşleri ile renklendi. Konukların konuşmasının ardından eski dernek başkanı Halil İbrahim Cengiz çalışma raporunu konuklarla paylaştıktan sonra kısa bir konuşma yaptı, konuşmasında devrettiği görevin önemine ve bu görevin ne kadar onurlu bir görev olduğunu hatırlatıp, mücadele arkadaşlarına bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettikten sonra, yeni seçilecek yönetim kurulunun daha da başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını belirttikten sonra kongreye katılan herkese Kürdistan bayraklı yaka rozeti hediye ederek konuşmasını sonlandırdı.

Eski dernek başkanı Halil İbrahim Cengiz’in konuşmasının ardından seçimler yapıldı.

Yapılan seçim sonucu; Faruk Özmüş Dernek başkanlığna, Fatih Yalçınkaya Dernek sekreterliğine, Ömer Yıldız Dernek saymanlığına, Yusuf Demir ve Berat Kaya ise dernek yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.

Yapılan seçim sonrası Dernek başkanlığına seçilen Faruk Özmüş burada kısa bir konuşma yaptı.

Yeni dernek başkanı Faruk Özmüş Konuşmasında; Seçildiği görevin ne kadar zor ve bir o kadar da onurlu bir görev olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti, Ağrı’da Kürt Kültürü ve Tarihi adına çalışmalar yürüten tek dernek olduklarının farkında olduğunu ve bu anlamda bu boşluğu dolduracaklarını belirtip eski dernek başkanı Halil İbrahim Cengiz’e bu zamana kadar dernek içerisinde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edip, çalışmalara kaldığı yerden yeni yönetim kuruluyla devam edeceğini söyleyip, yeni ve eski yönetim kuruluna teşekkür ettikten sonra, tüm Kürd halkını içerisinde olduğu bu onurlu mücadeleye davet etti.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder