31 Ekim 2012 Çarşamba

DİSK Ağrı Şubesi; Cezaevindeki Ölüm Orucuna Kim Dur Diyecek


DİSK Genel-İş Sendikası Ağrı Şube Yönetimi adına Şube Başkanı Ersin ERİNCİK’in Cezaevlerinde PKK'li ve PAJK'lı tutsaklarca yapılan açlık grevine yönelik basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Erincik şu ifadelere değindi;   “65 cezaevinde yaklaşık 700 PKK'Lİ ve PAJK'lı tutsağın , Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması, anadilde savunma ve ana dilin yaşatılması önündeki diğer engellerin kaldırılması amacıyla başlattığı açlık grevi maalesef 51. gününe girmiş bulunmaktadır...
Yaşanan sorunun çözümü için ciddi sayılabilecek hiçbir adım atılmamıştır.
Ciddi adımların atılması bir yana 'ortada açlık yok az çok bir şeyler yiyiyorlar' türünden açıklamaları ise hayret ve endişe ile karşılamaktayız. Ölümlerin gelmesi halinde sokaklara ve meydanlara nasıl yansıyacağını ve toplumun bir kutuplaşmaya doğru gidebileceğini şimdiden görebilmekteyiz. Onun için özellikle yetkililerden Sayın Cumhurbaşkanına,  Meclis Başkanına,  ana muhalefet partisinin ve mecliste bulunan diğer siyasi partilerin temsilcilerine ölümler yaşanmadan sorunun çözümü için adım atılmasını talep ediyoruz.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder