26 Mayıs 2013 Pazar

Serhat Kültür Merkezi'nin çalışmalarına yoğun ilgi

Serhat Kültür Merkezi'nin yaptığı çalışmalara Patnoslular yoğun ilgi gösteriyor. Kültür Merkezi eğitmenlerinden Arif Alpdoğan, Patnos'da.

Patnos Belediyesi'ninin Serhat Kültür Merkezi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık 5 aydır açılan Kültür Merkezi'nde bağlama, gitar, halk oyunları kursları verilirken, kurslara yoğun katılım dikkat çekiyor. Hemen hemen her kesimden yurttaşların katılım gösterdiği kurslarda, 2 bağlama, 1 gitar ve 1 tiyatro sınıfı oluşurken, özellikle gençlerin katılım göstermesi kurs eğitmeleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor.


Kursiyerlerin özellikle alkol, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutularak, kültürel çalışmalara katıldığını belirten Kültür Merkezi eğitmenlerinden Arif Alpdoğan, Kültür Merkezi'nin bölgede ilklere imza attığını söyledi. Kültür Merkezi'nin özellikle Patnos gibi bir ilçede olmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Alpdoğan, bölgenin "Kaniya Dengbejan (Dengbejler Pınarı)" olarak anıldığını belirterek, "Yeni jenerasyona dengbej kültürünü yaşatması için öncülük ediyoruz. Urartu ve Ermenilerin yaşamasından dolayı çok kültürlü bir bölgede yaşıyoruz. Bu bölgede farklı din ve etniklerdeki kültürleri yaşatmak için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yaz dönemi ile birlikte yaz kurslarımız da açılacaktır. Tüm halkımızın bu kurslara katılım göstermesini istiyoruz" diye konuştu.

'Halkın isteği bizi heyecanlandırıyor'

Halkın açılan kurslara yoğun talep gösterdiğini belirten eğitmenlerden Emrullah Denizman ise, yoğun talep karşısında heyecan duyduklarını belirtti. Özellikle gençlerin talep gösterdiğini belirten Denizman, şunları söyledi: "Bölge gençlerinin özellikle kültürel faaliyetlerde bulunması gerektiği inancındayım. Serhat Kültür Merkezi olarak çalışmalarımızı sürdürürken bazı zorluklarla da karşılaşıyoruz. Çünkü yıllardır bölgemizde bu tür çalışmaların yapılmaması bize de yansıyor. Ancak halkın heyecanı ve isteği bizi de heyecanlandırıyor. Önümüzdeki süreçte de kurslarımızı devam edecektir."

Kaynak: Dicle Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder