7 Mayıs 2013 Salı

Ağrı Barışı İzleme Komisyonu Eczacılar Odasını Ziyaret Etti


Akil İnsanlar Komisyonu "Doğu Anadolu" heyetinin temaslarından önce Ağrı'da, "Barışı İzleme Komisyonu" Ziyaretlerine devam edip, Ağrı Eczacılar Odasını Ziyaret Etti.


Akil İnsanlar Komisyonu "Doğu Anadolu" heyetinin temaslarından önce Ağrı'da "Barışı İzleme Komisyonu" kuruldu. BDP ve HDP Ağrı il örgütlerinin yönetimleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşerek oluşan komisyonda, herkesin bu süreçte aktif rol oynamasını istedi.

Ziyarete, BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik ,Tüm Bel-Sen Ağrı Temsilcisi ve DTK Daimi Meclis üyesi M. Hanifi Demir,Ağrı Tabipler Odası Başkanı Heval Bozdağ, Eğitim Sen Ağrı Şube Başkanı Rıdvan Aydın, İnternet Yayıncıları Derneği(İYAD) Ağru Şube Başkanı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇĞD) başkan yardımcısı Nihat AYDIN , Ağrı Kültür Yardımlaşima ve Dayanışma Derneği (AKYAD) Başkanı Mehmet İZCİ Katıldı

Yapılan ziyarete,"Çözüm sürecinde" Ağrı'daki bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeyi amaçladıklarını ifade eden BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, komisyonu Ağrı Demokrasi Platformu olarak büyütmeyi hedeflediklerini belirtti. Keklik, "Her kurumdan birer temsilciyi komisyona dahil etmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde tüm renkler barışa yansır. Halkın bu sürece olan hassasiyeti açısından ildeki kanaat önderleri olsun, STK'lar olsun bu sürece destek vermeli. Sayın Öcalan başlatmış olduğu sürecin iyi analiz edilmesi ve okunması lazım. Sürecin mimarının Sayın Öcalan olduğu ve hükümetin de rolünün gözardı edilmemesi gerekir. Bölgemizi ziyaret edecek olan Akil İnsanlar Komisyonu halkın beklentileri, talepleri, kaygıları, önerileri objektif bir şekilde aktarılmalıdır" diye konuştu.
 
Sürecin mimarının belli olduğuna dikkat çeken Tüm Bel-Sen Ağrı Temsilcisi ve DTK Daimi Meclis üyesi Hanifi Demir ise, "Bu süreç bir iki aylık bir süreç değildir. 90'lardan itibaren manifesto şeklinde halkların kurtuluşu ile barışın geleceğini Sayın Öcalan belirtmişti. Sürecin mimarı bellidir. Sürecin mimarı Sayın Öcalan masa başında üstüne düşen görevi yapmaktadır. Sürecin omurgası Sayın Öcalan'dır. Bizler de üzerimize düşen barış görevini yerine getireceğiz" diye konuştu.

İYAD Başkanı ve ÇĞD Başkan Yardımcısı Nihat AYDIN ise, Ülkemizde ve bölgemizde 30 yıldır akan kardeş kanının durmasına çözüm getiren Barış Sürecine, elini taşın altına koyan süreç içinde yer alan bütün kesime teşekkür etti.

Ağrı Eczacılar Odası Başkanı Mehmet AKBAŞ da, yürütülen barış sürecinin değerli olduğunu ifade etti. AKBAŞ, "Hassas bir süreçten geçiyoruz. Sivil inisiyatiflerin süreçte olması iyi bir durum. Bizler de barışı isteyenler olarak bu komisyonu benimsiyoruz, sürecin ülkemize bölgemize büyük katkılar sağlayacaktır. Barış süreci ülkeye refah ve  huzur getireceğine inanıyoruz. diye konuştu.

Yapılan ziyaretin ardından komisyona, Ağrı Eczacılar Odası Başkanı Mehmet AKBAŞ  üyeleri ile yapacağı toplantı sonra Barışı İzleme Komisyon üyelerin vereceği karar ile belirleyecekleriniz söyledi.

Ziyaret ,Komisyon Üyelerinin ve Eczacıları odası Başkanı Mehmet AKBAŞ ile topu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder