31 Mayıs 2013 Cuma

Muş ve Ağrı’da askeri operasyonlar

Demokratik çözüm süreci çerçevesinde gerilla güçleri geri çekilme pozisyonunda olmasına rağmen Türk ordusu operasyonlarını sürdürüyor. Muş ve Ağrı kırsalında operasyonlar gerçekleşirken, gerillanın denetimindeki alanlar üzerinde alçak uçuşlar yapıldı.


HPG-Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun kara ve hava hareketliliğine ilişkin bilgi verdi. 30 Mayıs günü saat 12.00 ile 13.00 arasında Türk ordusuna ait savaş uçaklarının gerillanın denetimindeki Medya Savunma alanları üzerinde alçak uçuş yaptığını ifade eden HPG-BİM, kara operasyonlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“-29 Mayıs günü Muş'un Kızılağaç ilçesine bağlı Şeker baba tepesi ve Hevser baba alanı saat 9.00 ile 17.00 arasında işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon yapılmıştır.

- 23 Mayıs günü Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Elê alanında işgalci TC ordusu tarafından zıhlı araçlar desteğinde bir operasyon başlatılmıştır. Operasyon aynı gün geri çekilmiştir.

- 28 Mayıs günü Bingöl'ün Karlıova ilçesi ile merkez arasında Kevirê Gavan alanında Soğuk Çeşme, Azizan, Heciyan, Xırapan bu alanlarda hakim noktalar işgalci TC ordusuna ait asker ile korucuları tarafından tutulmuştur.”

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder