3 Mayıs 2013 Cuma

Milletvekillerimiz Ardahan'da halkla buluştu


"Demokratik kurtuluş özgür yaşam" sloganıyla başlattığı bölge gezileri kapsamında Serhat bölge gezisinin startı, Ardahan'da verildi.Milletvekillerimizi Ardahanlılar büyük bir coşkuyla karşıladı.


"Demokratik kurtuluş özgür yaşam" sloganıyla başlattığı bölge gezileri kapsamında milletvekili heyetimiz, Serhat bölgesinin ilk ziyaretini Ardahan'a gerçekleştirdi. Grup Başkan Vekilimiz Pervin Buldan, Kars Milletvekilimiz Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekilimiz Halil Aksoy, PM üyeleri ve çok sayıda partili yöneticinin de aralarında bulunduğu heyet, Ardahan'da merkezinde coşkulu bir şekilde karşılandı. Heyet buradan kendilerini karşılayan halk ile birlikte, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

'Kürtlerin özgürlüğü Öcalan'ın özgürlüğünden geçer'

Burada yurttaşlara Kürtçe seslenen Ağrı Milletvekilimiz Halil Aksoy, bölge de uzun yıllardır savaşın olduğunu, kendilerinin de savaştan kaynaklı halkla biraraya gelemediklerini söyledi. Aksoy, "Gerilla direnişi dünyaya ferman okudu. Yaşanan bu süreç PKK Lideri Sayın Abdullah Öcalan'ın öncülüğünde gerillanın dağlarda ferman okuması ve özgürlük tutsaklarının zindan direnişi ile halkımızın barışa ve özgürlüğe olan inancının sonucudur. Bu ülkede tıkanan siyasetin önü PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın öncülüğünde başlatılan müzakere süreci ile açılmıştır. Kürtlerin özgürlüğü Sayın Öcalan'ın özgürlüğünden geçer. Kürt sorunu dünya sorunudur ya çözülecek ya çözülecek" dedi.

'Özgürlük arayışımız diğer halklara ışık olacak'

Daha sonra konuşan Kars Milletvekilimiz Birtane, mücadeleye sahip çıktıklarından dolayı yurttaşlara teşekkür etti. Biratne, "Kürt halkının direnişi ve Önder Apo'nun öncülüğü ile bugün müzakere süreci başlamıştır. Bizler direnerek kazanacağız. Kürt halkı olarak dünyanın her yerinde birbirimize sahip çıkacağız. Direnişimize, dilimize, kültürümüze ve coğrafyamıza sahip çıkacağız. Özgürlük arayışımız diğer halkların özgürlüğüne de ışık tutacaktır. Buradan Rojava devrimini selamlıyoruz" diye belirtti.

'Yeni bir başlangıç'

Grup Başkan Vekilimiz Buldan ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın selamlarını yurttaşlara ileterek, BDP olarak süreci halkla paylaşmak için bölge gezilerine başladıklarını dile getirdi. Buldan,"Bu süreci halkımızla ve diğer Türkiye halkı ile birlikte yürüterek, onurlu barışı kazanacağız. Yıllarca bu halk imha, inkar ve asimilasyon politikaları ile yok edilmeye çalışıldı. Ama bizler yılmadık, direnerek artık özgürlüğe doğru yol aldık. Bundan sonra silahlar değil demokratik siyaset konuşacaktır. Sayın Öcalan'ın belirttiği gibi çatışmalı süreci sonlandırıp, demokratik siyaset yapma zamanıdır. Bu bir son değil yeni bir başlangıçtır" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder