24 Mayıs 2013 Cuma

HDK'li Enver Terk "Ağrılı Aile Sırf Kürt olduklarından Dolayı Saldırıya Uğruyor"


Halkların Demokratik Kongresi Eskişehir İl Meclisi Üyesi Enver Terk, zanlıların Ağrılı aile Kürt olduğu için saldırdığını belirtti.

Eskişehir'in Alpu ilçesinde yaşayan Altan ailesine 7'nci kez saldırı düzenlendi. Merada hayvanlarını otlatan 17 yaşındaki Mehmet Nuri Altan'ın 3 kişinin saldırısına uğraması üzerine HDK İl Meclisi aileyi ziyaret etti.


Eskişehir'in Alpu ilçesinde yaşayan Altan ailesi önceki gün 7'nci kez ırkçı saldırıya maruz kaldı. En son 22 Nisan'da araba ve motorla Altan ailesinin Baraj Yolu üzerinde bulunan evleri yaklaşık 40 kişilik bir grubun silahlı ve taşlı saldırısına uğramıştı. Önceki gün de 17 yaşındaki Mehmet Nuri Altan'a merada hayvanlarını otlatırken 3 kişi sopalarla saldırdı. Saldırı sırasında başından yaralanan Altan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kürt oldukları için saldırıya uğradıklarını belirten Altan ailesi, 22 Nisan'daki saldırıdan sonra yetkililere "Önlem alın, yoksa can güvenliğimizi sağlamak için karşılık vermek zorunda kalacağız" diye belirtmiş; ancak yetkililerden "Bir şey yapamazsınız, ancak yatak odanıza girerlerse karşılık verebilirisiniz" cevabını almıştı.

6 yıl önce Alpu'ya yerleştiklerini anlatan Altan, ilçeye ilk yerleştiklerinde bir grubun ilçeden gitmeleri için imza topladığını ifade etti. İlçeden ayrılmaları için daha önce 6 kez silahlı saldırıya uğradıklarını dile getiren Altan, 7'nci kez saldırıya uğradıklarını söyledi. "Şikayet ediyoruz, sonuçsuz kalıyor" diyen Altan, saldırıların sistematik bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çekti. Yetkililere çağrıda bulunan Altan, "İlgilenmezlerse bu saldırılara ortak olurlar. Çünkü bu ilk değil. Bir değil, 2 değil, bu tam 7'nci. Eğer saldırılar devam ederse biz de gereken neyse yapacağız" dedi. Saldırılara polislerin de destek sunduğunu belirten Altan, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Altan, yaptıkları suç duyurularının da sonuçsuz kaldığını sözlerine ekledi.

Altan ailesine ziyaret

Altan ailesine dönük saldırılar üzerine HDK Eskişehir İl Meclisi, bir heyet oluşturarak, aileyi ziyaret etti. Alpu Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapan heyet, daha sonra saldırıya uğrayan aileyi ziyaret etti. HDK Eskişehir İl Meclisi adına konuşan Enver Tek, önceki gün meydana gelen saldırının geçen aydan belli olduğunu söyledi. Ailenin evine defalarca taşlı ve silahlı saldırı yapılmasına rağmen ne ilçe kaymakamlığının ne de ilçe emniyet müdürlüğünün önlem aldığını belirten Tek, "Yaptığı yanına kar kalan saldırganlar, yetkililerin gerekeni yapmamasından aldığı cesaretle bu vahim olayı gerçekleştirmişlerdir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder