24 Mayıs 2013 Cuma

AĞRI BARIŞ İZLEME KOMİSYONU ATSO ZİYARETİNDE


Ağrı Barış izleme komisyonu Ağrı Ticaret ve Sanayi odasında ziyaret etti.

Akil İnsanlar Komisyonu "Doğu Anadolu" heyetinin Ağrı temaslarından önce Ağrı'da, "Barışı İzleme Komisyonu" Ziyaretlerine devam edip, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti.


Akil İnsanlar Komisyonu "Doğu Anadolu" heyetinin temaslarından önce Ağrı'da "Barışı İzleme Komisyonu" kuruldu. BDP ve HDP Ağrı il örgütlerinin yönetimleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşerek oluşan komisyonda, herkesin bu süreçte aktif rol oynamasını istedi.

Ziyarete, BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik ,Tüm Bel-Sen Ağrı Temsilcisi ve DTK Daimi Meclis üyesi M. Hanifi Demir,Ağrı Tabipler Odası Başkanı Heval Bozdağ, Eğitim Sen Ağrı Şube Başkanı Rıdvan Aydın, Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇĞD) başkan yardımcısı Nihat Aydın , Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKYAD) Başkanı Mehmet İzci Genel İş (DİSK) Başkanı Ersin Erincik , Hudeyda Demirtaş (KESK) dönem sürücüsü Halil Kıtnur HDK Ağrı Bölge yürütme üyesi de Katıldı.

Yapılan ziyarete,"Çözüm sürecinde" Ağrı'daki bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeyi amaçladıklarını ifade eden BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, komisyonu Ağrı Demokrasi Platformu olarak büyütmeyi hedeflediklerini belirtti. Keklik, "Her kurumdan birer temsilciyi komisyona dahil etmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde tüm renkler barışa yansır.


Halkın bu sürece olan hassasiyeti açısından ildeki kanaat önderleri olsun, STK'lar olsun bu sürece destek vermeli. Abdullah Öcalan başlatmış olduğu sürecin iyi analiz edilmesi ve okunması lazım. Sürecin mimarının Abdullah Öcalan olduğu ve hükümetin de rolünün gözardı edilmemesi gerekir. Bölgemizi ziyaret edecek olan Akil İnsanlar Komisyonu halkın beklentileri, talepleri, kaygıları, önerileri objektif bir şekilde aktarılmalıdır" diye konuştu.

Sürecin mimarının belli olduğuna dikkat çeken Tüm Bel-Sen Ağrı Temsilcisi ve DTK Daimi Meclis üyesi Hanifi Demir ise, "Bu süreç bir iki aylık bir süreç değildir. 90'lardan itibaren manifesto şeklinde halkların kurtuluşu ile barışın geleceğini Abdullah Öcalan belirtmişti. Sürecin mimarı bellidir. Sürecin mimarı Abdullah Öcalan masa başında üstüne düşen görevi yapmaktadır. Sürecin omurgası Sayın Öcalan'dır. Bizler de üzerimize düşen barış görevini yerine getireceğiz" diye konuştu.

Genel İş Başkanı Ersin Erincik Barış sürecinin Ülkemize ve Bölgemize sevinç havası yarattığını bu süreçle birlikte Hükümetin Bölgeye biran önce el atıp yatırımlar yapması gerektiğini savaşın hiç kimseye hiç bir kesime fayda getiremiyeceğini anaların ağlamaması 120 gün den beri Ülkenin herhangi bir bölgesine cenazelerin gitmemesi sağduyulu herkes tarafından mutlulukla benimsendi.Artık analar ağlamasın dedi.

Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Rıdvan Aydın barış sürecinin hayata geçtiğinden beri ülke ekonomisinde ciddi artışların olduğunu savaşa harcanan okadar paranın bölgede ciddi Eğitim Kurumları yapılarak daha kaliteli Eğitim verilebiliceğini, anadilde Eğitimin biran önce okullarda genişletirilerek öğrencilerin anadilde akademi dersler verilmesi istediklerini belirtti.

Çağdaş Gazeticiler Derneği(ÇGD) Başkan Yardımcısı Nihat AYDIN ise, 3o yıla yakın devam eden bu olayların ülke ve bölge ekonomisini ciddi sarstığını çözüm süreciyle birlikte ülkede kardeşliğin tekrar hakim olduğunu artık cenazelerin Türkiye'nin herhangi bir bölgesine gitmemesi barışın oluşumunda mimarlık yapan destek veren bütün kesimleri selamlıyorum barışla birlikte bölgeye ciddi yatırımlar yapılmasını hükümetten talep ediyoruz dedi.

Ağrı tabipler odası Başkanı Heval Bozdağ , bu sürecin şimdiye kadar sağlıklı işlenildiğini görmekteğiz çözüm süreciyle birlikte hükümetin sağlıkta yenilikler yapması özellikle bölgeye kürtçe bilen hekim , sağlık personeli ataması bu çalışanların anadilde bölge insanıyla daha güzel bir hizmet vericeğini kanaatindeyım dedi.

Hüdeyda Demirtaş (KESK) dönem sözcüsü:Barış sürecinin çözümünde sendikaların özellikle büyük rol taşıdığını Kesk olarak süreceği desteklediklerini içinde yer aldıklarını çözüm sürecinin takipçisi olduklarını belirtti.

Mehmet İzci (AKYAD) Başkanı:Biz Devlet olarak sürekli her platformda barış ve kardeşlikte bahsederek bir insan suya nasıl hasretse ülke insanıda barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Barışı sonuna kadar destekliyoruz içinde yer alıyoruz.

Halil Kıtnur (HDK) Ağrı Bölge yürütme üyesi:Barış sürecinin tüm Ülkeler tarafından izlenildiğini bugüne kadar sürecin sıkıntısız güzel bir akışla ilerlediğini belirtti.

Ağrı Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Saim Alpaslan da, yürütülen barış sürecinin değerli olduğunu ifade etti. Alpaslans, "Hassas bir süreçten geçiyoruz. Sivil inisiyatiflerin süreçte olması iyi bir durum. Bizler de barışı isteyenler olarak bu komisyonu benimsiyoruz, sürecin ülkemize bölgemize büyük katkılar sağlayacaktır. Barış süreci ülkeye refah ve huzur getireceğine inanıyoruz biz ATSO kuruluşu olarak süreci desteklediğini süreç içinde yer alacaklarını belirti.

Yapılan ziyaretin ardından komisyona, Ağrı Ticaret ve Sanayi odası Başkanın üyeleri ile yapacağı toplantı sonra Barışı İzleme Komisyon üyelerin vereceği karar ile belirleyecekleriniz söyledi. Ziyaret, Komisyon Üyelerinin ve ATSO Başkanı Saim Alpaslan ile toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Kimlik Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder