21 Mayıs 2013 Salı

Halil Aksoy, Ülkücü Saldırıyı Meclis'e Taşıdı


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Erzurum'da polis gözetiminde ülkücü oldukları belirtilen kişilerin Kürt öğrencilere saldırmasını Meclis'e taşıdı.


Dengê Agirî - BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi'nde yaşanan ülkücü saldırıda, polislerin sert müdahalesi ve yurtsever öğrencilerin gözaltına almasına ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Halil Aksoy, 20 Mayıs 2013 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi'nde yaşanan olaylarda, yine bir "polis terörü"nün yaşandığını belirterek, "Ülkücü oldukları belirtilen grubun yurtsever demokrat öğrencilere karşı saldırma girişimi, polisin desteği ve gözetimi altında gerçekleşmiştir. Polis bizzat Kürt öğrencilere müdahale ederek, 2 öğrenciyi darp ederek yaralamıştır. 23 öğrenciyi hiçbir gerekçe olmaksızın gözaltına almıştır. Sınav haftası olmasına karşın, öğrenciler okula gitmekte çekinmekte, üniversite yönetimi de bu konuda hiçbir önlem almamakta" dedi. Aksoy, Bakan Güler'in yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

1- Son dönemlerde üniversitelerde meydana gelen saldırı ve şiddet olaylarının artmasına ilişkin Bakanlığınızın bir araştırmasa ya da çalışması var mıdır?

2- Demokrat Yurtsever Kürt öğrencilerine karşı başlatılan bu saldırıların hangi gruplar tarafından yapıldığı ve nedenleri tespit edilmiş midir?

3- Üniversitelerde gerçekleşen bu saldırıları Bakanlığınıza bağlı kolluk kuvvetleri neden önleyememektedir? Polis neden sadece olan biteni izlemekle yetinmektedir?

4- Ülkücü oldukları belirtilen ırkçı grupların Kürt öğrencilere saldırmasında refakat eden polis ve güvenlik görevlileri hakkında adli ya da idari soruşturma açılmış mıdır?

5- Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 20.05.2013 tarihinde meydana gelen ve 2 öğrencinin yaralanması ve 23 öğrencinin de gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olay nasıl meydana gelmiştir?

6- İddia edildiği gibi öğrencilerin üzerine gerçek mermilerle ateş eden polisler tespit edilip haklarında işlem yapılmış mıdır?

7- Yine 2 öğrenciyi cop ve silah dipçiğiyle kafalarına vurmak suretiyle yaralayan polis memurları hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

8- Üniversitelerde Kürt öğrencilere yönelik başlatılan bu linç kampanyasına karşı Bakanlığınızın almış olduğu önlem mahiyetinde herhangi bir kararı var mıdır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder