20 Mayıs 2013 Pazartesi

Ağrı'da öğrencilerden yürüyüşlü protesto

 Ağrı (DİHA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri ve sivil toplum örgütleri, 15 Mayıs Anadil Bayramı etkinliğine yapılan saldırıyı düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri ile DTK Daimi Meclis Üyesi Hanifi Demir, KESK, DİSK, TTB, İHD, BDP İl Örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, 15 Mayıs'taki saldırıyı protesto etmek için kampüs önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Burada "Öğrenciler el ele özgür demokratik üniversiteye", "Zimanê me rûmeta me ye" pankartları ile "Rektör istifa", "An azadî an azadî", "12 Eylül zihniyetine hayır", "Faşistler vurur Rektör bizi soruşturur" yazılı dövizler açan grup, sık sık "Rektör istifa", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bijî serok Apo", "Bê serok jiyan nabe" sloganları ile kampüsün içine kadar yürüyüş düzenlendi. Güvenlik görevlilerinin öğrencilerin yürüyüşünü fakülte binalarından izlemeleri dikkat çekti. Burada öğrenciler adına basın açıklaması yapan Murat Kaya, "Bugün burada toplanmamızın nedeni üniversite yönetimin antidemokratik uygulamalarını kınamak ve 15 Mayıs Dil Bayramı'ndaki etkinlikte yaşanan saldırıyı basına ve kamuoyuna duyurmaktır" dedi.

'Katliamları bizler yapmışız gibi soruşturmalar açılmıştır'

"Cezaevlerindeki tutsakların ölmemesi, Roboski katliamını kınamak için basın açıklaması yapan arkadaşlarımıza sanki, katliamı bizler yapmışız gibi soruşturmalar açılmıştır. Yine 9 Kasım'da demokratik Kürt öğrencilerin yapmak istedikleri tiyatro oyunun başlamasına kısa bir süre kala hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir uygulamayla iptal edilmiştir. İptal edilen tiyatroyu öğrencilerin kaldırımda kar üstünde gerçekleştirmelerini yönetime çok dokunmuş olmalı ki 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı'nı kutlamak için toplanan demokratik Kürt öğrencilerine üniversitenin güvenlik güçlerince saldırıda bulunmuş, tahdit ve küfürler savrulmuştur" diyen Kaya, "Saldırı sonucunda bir çok arkadaşımız darp edilmesine rağmen üniversite yönetimi kolluk güçlerine sahte darp raporlarını çıkartarak bizden şikayetçi olmalarını sağlamıştır. Bir kez daha burada herkese sesleniyoruz; haklı mücadelemizden ve onurumuzdan asla taviz vermeyecek, örgütlü mücadelemizi de tüm kamuoyuna deklere ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler "Çerxa şoreşê" marşını okuduktan sonra dağıldı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder