7 Mayıs 2013 Salı

Ağrı Demokratik Kurtuluş Özgur Yaşam Buluşması

 Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, MYK ve PM üyelierinden oluşan heyet çözüm sürecini anlatmak için Ağrı’ya geldiler.


AĞRI - BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, MYK ve PM üyelerinden oluşan heyet üyeleri, çözüm sürecini anlatmak için Ağrı’ya geldiler.

Bir düğün salonunda yapılan toplantıda Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’nin Kürtçe yaptığı hitabın ardından konuşan Pervin Buldan, çekilme sürecinde tek bir müdahalenin olması halinde sürecin bozulacağına değindi. Buldan, ” Süreç çeşitli aşamalar ile gerçekleşecektir. Hükümet bu hususta gerek taleplere cevap vermeli ve gerekse de çekilme sürecinde hiç bir müdahaleye izin vermemesi lazım. Eğer tek bir müdahale olursa, bu süreç bozulacaktır.” dedi.

“Bu süreç üç aşamadan oluşuyor”

Bu sürecin 3 aşamalı bir süreç olduğunu belirten Buldan, birinci aşamasının hemTBMM’de hem de dışarıda toplumsal ayağını oluşturan 2 komisyonun oluşturması olduğunu kaydetti. Akil insanlar grubunun Ağrı’ya da geleceğini ifade eden Buldan, “Akil İnsan, Ağrı’da tüm halkla birlikte olacak. Hem Kürtlerin hem Türklerin hem de burada olan bütün halkın sorularını alacak ve onları dinleyecek. Yani buradaki bütün halkın çözüm sürecine nasıl yaklaştığını anlayacak” şeklinde konuştu.

“CHP ve MHP barış sürecine karşılar”

TBMM’de de bir komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun da adına ‘Barış ve Çözüm Komisyonu’ denildiğini ifade eden Buldan, fakat MHP ve CHP’nin bu komisyona üye vermediğini belirtti. Bu partilerin komisyona üye vermemelerinin tek sebebinin barış sürecine karşı çıkmaları olduğunu ifade eden Pervin Buldan, “Barıştan yan olmayanlar, savaşı destekleyenler, savaşla siyaset yapanlar, kanla beslenenler bu sürecin dışında kaldılar. ” dedi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un kısa konuşmasından sonra düğün salonunda yapılan toplantı sona erdi.
Program esnasında PKK’nin ve abdullah Öcalan posterleri sahneye asıldığı görüldü.

http://www.kimlikhaber.com/











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder