27 Nisan 2012 Cuma

HPG: Ağrı ve Hakkari'de 5 asker öldürüldü

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Şemdinli kırsalında Türk ordusuna düzenlenen gerilla eyleminde 3 askerin, Ağrı’nın Diyadin ilçesi kırsal alanında ise 2 askerin öldürüldüğünü duyurdu.


HPG-BİM, Hakkari’deki eyleme ilişkin şu bilgileri verdi: “25 Nisan günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan şantiyeye yapılan uyarı eyleminden sonra işgalci TC ordusu alana yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. 26 Nisan günü saat 06.00 sularında Gırana Köyü yakınlarında operasyona çıkan düşman askerine yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Saat 09.30’a kadar süren çatışmalar sonucunda düşmanın 3 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüştür. Eylem ardından 27 Nisan günü öğlen saatlerine kadar eylem alanına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından yoğun bir şekilde havan ve obüs saldırısı yapılmıştır.”

Ağrı’daki eylemin ise 20 Nisan günü gerçekleştiğini bildiren HPG-BİM, “Diyadin ilçesine bağlı Çobanağa ile Tutak köyleri çevresine yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından gizli birlikler tarafından pusulama ve keşif şeklinde bir operasyon başlatılmıştır. Aynı günü Tutakköyü yakınlarında içinde 5 askerin bulunduğu bir mevziye yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.



Açıklamada, “Gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın 2 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüştür. Alandaki gizli birliklerin keşif ve pusulamaları devam etmektedir” diye belirtildi.



ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder