20 Nisan 2012 Cuma

Ağrı'da Gûlig (Çiriş Otu) satışları


İLKBAHAR MEVSİMİNDE DAĞLARDA YETİŞEN VE YEMEKLERDE KULLANILAN ''GULIG'' TEZGAHLARDAKI YERINI ALDI.


İlkbahar mevsiminde dağlarda yetişen ve yöresel yemeklerde kullanılan ''Gulig'' tezgahlardaki yerini aldı.

Ağrı Şehir merkezinde kurduğu tezgahta, yüksek kesimlerden toplanan Gulig'ı satan Şevket Güler, yemeklerde kullanılan Bitkiye vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Bir Günde yaklaşık 250 ile 300 kilo arasında Gulig sattığını belirten Güler, şöyle konuştu:
''Kilosunu 2 liradan sattığımız Gulıg'a yoğun ilgi var. Genelde çorbalarda ve çeşitli yöresel yemeklerde kullanılan Gulıg, bu mevsimde ilimizde en çok satılan yiyecek türüdür. Köylerde yaşayan vatandaşlardan toptan fiyatına alarak, semt pazarlarında satıyoruz. Bu sayede hem onlar, hem de biz para kazanıyoruz.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder