16 Nisan 2012 Pazartesi

Ağrı Belediyesi yine protesto edildi


Ağrı Belediyesi'nin, her yıl kar yağışının ardından meydana gelen su taşkınlarına önlem alınmadığını belirten yurttaşlar, belediyeyi düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti.


16 Nisan 2012 Pazartesi 16:43

AĞRI - Ağrı'nın Fatih Mahallesi'nde oturan yurttaşlar, karların erimesi ile birlikte su taşkınlarına çözüm bulmayan belediyeyi yürüyüşle protesto etti.

Mahallede bir araya gelen yurttaşlar, "Hortumcu Haso" ve "Vurguncu Haso" sloganları eşliğinde belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. Esnafında destek verdiği yürüyüşü polis ve TOMA ablukasına alınan belediye binası önünde sonlandıran yurttaşlar, AKP'li Belediye Başkanı Hasan Arslan ile görüşmek isteyince polisler tarafından durduruldu. Bunun üzerine yurttaşlar ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, Arslan aracı ile belediye bahçesine girdi. Bunun üzerine yurttaşlar slogan atarak Arslan'ı protesto etti. Belediye başkanını koruması tarafından polislere "Üç beş çapulcu gelmiş. Çıkartın bunları buradan" sözleri üzerine tepki gösteren yurttaşlar ile belediye görevlileri ve polisler arasında gerginlik çıktı. Belediye Başkanı Arslan ile görüşmelerine izin verilmeyen yurttaşlar adına açıklama yapan Salih Karakuş, Fatih Mahallesi'nde her yıl bahar ayları ile birlikte su taşkınlarının olduğunu dile getirdi. Karakuş, her yıl aynı mağduriyeti yaşayan mahallelinin sokaklarının çamurdan geçilmediğini ifade ederek, "Günlerdir perişan haldeyiz. İçtiğimiz su kanalizasyon suyu ile karışıyor. Hayvanlarımız telef oluyor. Her gün okula gitmek zorunda olan çocuklarımız çamurdan dolayı okula gidemiyor. Biz buraya sorunlarımızı anlatmaya geliyoruz. Ancak Belediye Başkanı bizi TOMA araçları ile karşılıyor. Halimizden anlayan kimse yok" dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan ile tekrar görüşme talebinde bulunan yurttaşlar olumsuz yanıt alınca belediye binası önünden ayrıldı. DİHA

Kaynak: http://www.yuksekovahaber.com/haberler/guncel-1.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder