10 Nisan 2012 Salı

Ağrı Çira, PSK Şehidi Hasan Kaya'yı Mezarı Başında Andı



Ağrı Çıra Kültür ve Sanat Derneği, 31 Mart Kürdistan Şehitlerini Anma Günü nedeniyle, Kürdistan Sosyalist Partisi saflarında mücadele ederken yaşamını yitiren Hasan Kaya Mezarı Başında Anıldı.


31 Mart 2012 tarihinde saat:14:30’da gerçekleşen anma etkinliğine, Özgürlük Yolu Şehidi Hasan Kaya’nın yeğeni Kazım Kaya’da katıldı.

Olumsuz hava şartlarında kabristana ulaşan heyet, Mezarların karlar altında olduğunu görünce, karla mücadele ederek Hasan Kaya’ın mezarına ulaştılar.

Hasan Kaya ve tüm Kürdistan şehidleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Ağrı Çira Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, H. İbrahim Cengiz; "Hasan Kaya’nın özgürlük uğruna onurlu bir mücadele yürüterek yaşamını  yitirdiğini söyledi. Cengiz konuşmasının devamında, “Bizler yaşadığımız bu acıları, Kürdistan halkının yaşadığı acı olarak görüyoruz.  Kekê Hasan gibi yüzlerce yoldaşımız Kürdistan’ın özgürlüğü uğruna onurlu bir mücadele yürüterek şahadete ulaştılar, bize düşen görev ise onların bize emanet ettiği mücadeleyi onlara yakışır bir şekilde yürütmektir diyen Cengiz,  Hasan Kaya’nın mezarını bu yıl yeniden düzenleyeceklerini söyledi."

Cengiz’in konuşmasının ardından, Şehid Hasan Kaya’nın yeğeni Kazım Kaya söz aldı ve Hasan Kaya’nın kısaca yaşamını anlattı.

Kazım Kaya Konuşmasında; “Hasan Kaya’nın 1949 yılında Ağrı’da dünyaya geldiğini ve genç yaşlarda PSK saflarına katıldığını belirtti, 1981 yılında ise Ankara’da karanlık güçler tarafından katledildiğini dile getirdi”.

Dengê Agirî / Agirî

http://dengeagiri.com/haber/2813/agri-cira-psk-sehidi-hasan-kayayi-mezari-basinda-andi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder