30 Nisan 2012 Pazartesi

Ağrı 1 Mayıs Kutlamasına Çağrı


Ağrı Sendikalarından ve Sivil Toplum Öğürtlerinden 1 Mayıs Kutlamalarına Çağrı

1 Mayısta yapılacak olan
İşçi bayramı kutlamaları için Ağrı’daki Sendikalar ve Sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü M. Hanifi Demir şu ifadelerde bulundu; Bizler; emek, demokrasi ve barıştan yana olan sendika ve sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye açısından son derece önemli bir dönemeçte, 1 Mayıs kutlamalarının hazırlıklarını sürdürüyoruz. 1 Mayıs‘ın anlam ve önemine uygun bir biçimde ve bir bayram havasında geçmesi, tüm halkımızın çoluğuyla çocuğuyla katılacağı bir genişlikte ve kapsamda gerçekleştirmesi için çabalarımız devam ediyor. Bu irade ve görüş birliğiyle, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara, işsizliğin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksulluğa, kuralsız, güvencesiz, esnek çalışma biçimlerine, taşeronlaşmaya, adalet duygusunun daha fazla rencide edilmesine, sendikal hak ihlallerine, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, doğal çevrenin katledilmesine, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için Ağrı’da 1 Mayıs‘ta alanlarda olacağız.

Değerli basın emekçileri Emekten ve demokrasiden yana muhalefete karşı, baskı, yasak, tutuklamalar artarak devam etmektedir. Toplumun bilgilenme hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne konulan engeller kaygı vericidir. Türkiye, emperyalist saldırganlığın bölge açısından bir parçası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Kürt sorununun çözümünde, otoriter ve baskıcı yaklaşımlar varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle ülkede ve bölgede barış isteğimiz ısrarla savunmamız gereken yaşamsal bir taleptir. .

Bu şiarla tüm Ağrı halkını, bütün demokrasi güçlerini sesimize ses olmaya davet ediyoruz.

Bu ses Türkiye‘nin aydınlık geleceğinin sesi olacaktır! Bu ses işsizliğe, açlığa, yoksulluğa en güçlü cevap olacaktır! Bu ses eşitliğin, özgürlüğün, barışın sesi olacaktır! Bu ses baskıya direnenlerin, teslim olmayanların haykırışı olacaktır! Bu ses ülkemizde ve Ortadoğu‘da emperyalist saldırganlığa karşı haykırış olacaktır. Bu ses kapitalist sistemin yarattığı ekolojik tahribata, açlığa, yoksulluğa, işsizliğe karşı emeğin haykırışı olacaktır. Biz 1 Mayıs bileşenleri olarak tüm halkımızı bu haykırışa yanıt vermeye ve alanlara çıkmaya çağırıyoruz. 1 Mayıs‘ta Ağrı’da işçinin, emekçinin, işsizin, köylünün, kadının; emek, barış, adalet taleplerini haykırmak için yapacağımız mitinge bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder