2 Ağustos 2013 Cuma

ELEŞKİRT'ten mükemmel bir Rojava yazısı

Fitreler Rojavaya! - [Orhan Kaplan ]

Yobaz sözde dinci el nusracı katliamcılar Afganistan'da Pakistan da kendini İslamın bayraktarlığı gören ama İslam ayetlerinin hiç biriyle bağdaşmayan eylemlerine her gün yeni bir mazlumu katlederek sözde İslam adına cihat yapıyorlar...


Özellikle bu 1200 veya 1500 kişilik olduğu düşünülen grup tamda Suriye Kürtlerinin özerklik ilan edeceği Ramazan ayında olması manidardır..Bu gruplar yaklaşık 10 gün önce Türkiye üzerinde geçişler yapıp mazlum Kürtlerin başına bela olmuştur ÖSO ve SUK gibi Suriye muhalefetin oyununa gelmeyen Kürtler kendi emek ve alın teriyle canıyla kurmuş oldukları bir yönetim herkese çok görülmüştür..

Nedenini tam olarak bilmesek bile sanırım yıllarca insan yerine konmayan ve kendilerinden aşağı gördükleri Kürtlerin onlar gibi yönetim kurmaları denetim sistemi üretmeleri silahlı güce sahip olmalarını hazmedemediler..

Bundan dolayı bu el kaide belasını Kürtlerin başına musallat ettiler. İşin en acı tarafı kuşkusuz bu insanların eylemlerinde Allahu-ekber nidaları çekerek yakaladıkları Kürtleri katletmeleridir.

Bu duruma nasıl bir sosyolojik bir açılım yapılabilir ki... Kendisine Kuran'ı rehber edinen sözde İslamcılar hangi ayete hangi hadise hangi kısasa göre bu zulmü yapıyor anlamak mümkün değil. Zulmü yaptığı halk ise İslamın yeryüzüne vuku bulduğu ilk yılların dışında neredeyse İslamla aynı tarihi paylaşan bir halk..

Ey Nusracılar ve destekleyenleri size ne oluyor ne istiyorsunuz bu insanlardan? İslamın en samimi halini herkesten çok yaşamaya çalışan bu kimsesizlerden ne istiyorsunuz? İslamda tüm milletler İslamı kendi ulus ve kendi devlet devamlılığı için kullanmışlarken bu düşüncenin dışında sadece Müslüman oldukları için ümmet anlayışıyla bakan herkese ummü olan bu ümmetin yetim çocukların dan ne istiyorsunuz? Yıllarca her türlü zulme uğrayan bu gariban halktan ne istiyorsunuz? İslama onlarca alim feqî yetiştirip islamın hizmetine veren bu Müslümanlardan ne istiyorsunuz?

Kudüs'ü fethedip ve haçlılara karşı savunup peygamberin bayrağını dalgalandıran Selahaddin Eyyübi'nin torunlarından ne istiyorsunuz?Küçük Müslüman Kürt çocukların katledilmesi size mahşerde ne kazandıracak? Biz biliyoruz ki bu zulümler elbette başarısız olup bu zulmü yapanlar veya yaptıranlar kendilerini tarihin çöplüğünde bulacaklardır..Tabi bu zulme alkış tutan destek verende aynı akıbete uğrayacaktır

Nasıl ki İsrail'in Filistin zulme sessiz kalınmıyor Mısır'a sessiz kalınmıyor, Arakan'a sessiz kalınmıyor ise Rojava'ya da sessiz kalınmamalı. Tek hatası size ümmet gözüyle kardeş gözüyle baktıkları için mi bu zulmü reva gördünüz. "Zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır" hadisi neden söz konusu Kürtler olunca hiç akla gelmiyor..Gelmediği sürece o kıymetsiz canınız cehennemin dibini boylayacaktır. Çünkü biz yüce Allah'ın adaletine güveniyor bu zulümlerin karşılıksız kalmayacağına inanıyoruz..

Ayrıca bu acıyı yüreğinde en fazla yaşaması gereken kürtler; bu mübarek ayda camide çıkan insanlara kurşun yağdırıp küçük çocukların bayrama 10 gün kala bayramlık elbiseleri ellerinde o minik gözlerini hayata yuman mazlumları kendi Filistin i olarak görmelidir. Gerçekten Rojava artık kürtlerin Filistin'idir..Özellikle fitrelerinizi kendi Filistin'inize gönderin. Benim çağrımdır gelin bütün fitreleri toplayıp Rojavaya gönderelim bu en çok yerini bulacak hayırdır..

Allah er yada geç kendi kelamını tamamlayacaktır ve onun yüce adaletine inanıyoruz.. Saygılarımla.

[ Orhan Kaplan ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder