9 Ağustos 2013 Cuma

Eleşkirt Halkı: Artık Her Yer Rojava'dır

BDP Ağrı Eleşkirt (Zêtka) İlçe Örgütü, El Kaide bağlantılı, El Nusra adlı terörist gurubun masum Rojava (Suriye Kürdistanı) Kürtlerine ve diğer azınlıklara karşı gerçekleştirdiği barbarlıkları ve katliamları kınamak amaçlı bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, sık sık "Kahrolsun El-Nusra", "Kahrolsun Terörist Guruplar" ve "Rojava halkına uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.


Basın açıklamasının tam metni:

BASINA KAMUOYUNA VE YURTSEVER ELEŞKİRT HALKINA 

Bilindiği gibi 21 mart 2013 Amed Newrozunda Kürd halk Önderi Sayın Abdullah ÖCALAN tarafından başlatılan Demokratik Çözüm ve Barış Süreci dünya ve Türkiye kamuoyu tarafından olumlu karşılanmıştır.

Bu olumlu atmosferin kalıcı b bir barışa evrilmesi de herkesin ortak talebidir.
Ancak bu barış sürecinin mimarı Kürd Halk Önderi sayın Abdullah ÖCALAN’IN şimdi içinde bulunduğu tecrit ve sağlık sorunları, sürecin ruhuna uygun değildir.

Yurtsever Eleşkirt Halkı Değerli Arkadaşlar…

Bugün eğer bu ülkede kan ve gözyaşı akmıyorsa, Türkiye bir barış ortamında ise bu Kürd Halk Önderi Sayın Abdullah ÖCALAN sayesindedir.

Bunun için buradan AKP Hükümetine sesleniyoruz.

Yaratılan barış ve çözüm sürecini kendi dar çıkarına kurban etmek yerine , derhal bağımsız bir sağlık heyetinin İmralı Adasına gitmesine izin verilmelidir.  Ve Sayın Abdullah ÖCALAN ın özgürlüğü için somut adım atılmalıdır . Çünkü Sayın ÖCALAN bu ülkede barışın ve kardeşliğin ortak iradesidir. Barış adına son umut ve son sestir.
Bunun için bir kez daha vicdanlı ve barış sever tüm insanları Kürd Halk Önderi Sayın ÖCALAN’ın sağlığı konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Değerli arkadaşlar, Son günlerde ROJAVA da AKP destekli çeteci el-Nusra ve El-Kaide münafıkları ile Esadın derin güçleri dünyanın gözü önünde  bir katliam yapmaktadırlar.
En son olarak Kürd Yüksek Konseyi üyesi İsa HUSO ya ve Tıl Hasıl ve Tıl Aren da masum Kürd Halkına karşı gerçekleştirilen hunharca katliamı nefretle kınıyoruz.
Tüm bu kirli katliamcı güçlere diyoruz ki kirli ellerinizi Rojava daki Kürdlerden çekin ,
Aklınızı başınıza alın.

Rojava'daki Kürdler yalnız değildir.

Artık her Kürdün yaşadığı yer bir ROJAVA dır .
Tüm halkımızı Rojavadaki kardeşlerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder