29 Ağustos 2013 Perşembe

Ağrılı kadınlardan Rojava’ya destek yürüyüşü

AGIRÎ- DÖKH Ağrı Meclisi, Rojava’ya destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Polis engeline rağmen yürüyüşe geçen yüzlerce kadın Rojava halkını yalnız bırakmayacaklarını ve her gün sokaklarda seslerini yükselteceklerini söyledi.


Demokratik Özgür Kadın Hareketi Ağrı Meclisi, Rojava’ya destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. BDP Ağrı İl Örgütü önünde bir araya gelen ve aralarında Bazidli kadınlarında bulunduğu yüzlerce kadın polis engeline takıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe izin vermeyen emniyet güçlerine tepki gösteren kadınlar, 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Kadınlar oturma eyleminin ardından Cumhuriyet Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Kadınlar yürüyüşte sık sık, “Bijî gelê Rojava”, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarını attı. Yürüyüşün ardından BDP il binası önüne gelen kadınlar basın açıklaması yaptı.

‘Halkımızın gelecek hayalleri yok edilmeye çalışılıyor’

Açıklamayı BDP Ağrı Kadın Meclisi’nden Raşan Engin yaptı. Ortadoğu’da ve Rojava’da yaşanan katliamlara dikkat çeken Raşan, “Yüzyıldan fazladır uluslar arası güçler Ortadoğu’daki çatışma ve kaos halinin sorumlusu olarak Kürtleri görmektedirler. Şuan bir yanda Rojava’daki Kürtlere deşifre olmuş politikalarla katliam uygulamaya çalışırken, diğer yandan da katliamın bir parçası olan tecavüz baskısıyla Rojava’daki halkımız topraklarından göç ettirilmeye çalışılmaktadır. Yıllardır Kürtlerin topraklarına tecavüz ettikleri gibi bugünde savunmasız çocukların bedenlerine kıymaktadırlar. Halkımızın gelecek hayallerini tekrardan çalmaya, yok etmeye çalışmaktadırlar” dedi.

‘Her gün sokaklarda sesimizi yükselteceğiz’

Her gün sokaklarda olacaklarını ve seslerini duyuracaklarını kaydeden Raşan, “Biz ve Rojava’daki halkımız arasına sınır koymuş olabilirler ancak unutulmamalıdır ki, biz ve Rojava’daki halkımızın acıları ve hayalleri arasında hiçbir sınır yoktur. El Kaide ve El Nusra güçleri tarafından Kürt kadınları ve tüm insanlarımızın acılarına dikkat çekmek için gerekirse her gün sokaklarda sesimizi yükselteceğiz. Demokratik hakkını arayan, huzurlu bir yaşam arayışında olan hiçbir halk ölümü ve tecavüzü hak etmemiştir. Aksine yazılı hukuk ve yasalarda hakkını aramayan halk ve insan yok gibidir. Her canlının bir savunması olduğu gibi her toplumunda kendini savunma mekanizmaları vardır. Bugün Rojava’da yaşanan hukuksuzluk ve adaletsizlik hiçbir yerde görülmemektedir” şeklinde konuştu.

‘Rojava devrimi kadın devrimidir’

Rojava devriminin bir kadın devrimi olduğuna dikkat çeken Raşan son olarak şunları belirtti:

“Rojava’yı anlamak adalettir. Adaleti olanın yeri cennettir. Rojava devrimi aynı zamanda bir kadın devrimidir. Bundan dolayıdır ki, Rojava’daki kadınların ölümü ve yapılan tecavüzü meşru göstermektedirler. Bizde halkımızın ve kadının geleceğini Rojava’da yaşanan devrimde görmekteyiz. Bundan dolayı Rojava devrimini sahipleniyoruz. Bundan sonrada Rojava’daki halkımıza maddi ve manevi desteğimizi esirgemeyerek yanında olacağız. Rojava devrimine sahip çıkacağız, yapılan zulme ve tecavüze sessiz kalmayacağız.”

JIN HABER AJANSI (JİNHA)

http://www.jinha.com.tr/tr/index













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder