24 Ağustos 2013 Cumartesi

Kürtçe Seçmeli Dersler

Anadilde eğitim için sürekli talebte bulunanlar, pratikte yoksunuz! Yoksa samimi değil misiniz? Geçen sene yurt genelinde 5. sınıflara Kürtçe seçmeli ders verildi. Kaçınız çocuğunu veya bir akrabanızın çocuğunu veya ailesini bu konuda bilgilendirdiniz?


Bu sene 5. sınıflara ek olarak 6. sınıflara da Kürtçe seçmeli ders hakkı tanındı. Lütfen duyarsız olmayın bu konuda. Tanıdığınız aile dostlarınızı bilgilendirin. Okul müdürleri ve öğretmenler çocuklar Kürtçeyi seçmesin diye çok uğraşıyorlar. Bazı okullar çocukların fikrini sormadan onlar için seçmeli derslerin tercihlerini yapıyorlar.

Duyarlı öğretmenlerimize çağrımızdır: Lütfen derslerine girdikleri öğrencileri bu konuda bilgilendirsinler.

Buradan duyuruyoruz Ağrı ve Eleşkirt çevresinde Kürtçe seçmeli derse karşı tavır takınan okul müdürlerini buradan ifşa edeceğiz. Öğrencinin yerine tercih yapanları da buradan uyarıyoruz. Adı üstünde seçmeli ders. Bırakın öğrenciler kendi iradeleriyle seçebilsinler. Bu hakkın engellendiğini duyumunu aldığımız okulları buradan yayınlayacağız.

Ağrıda Kürtçe seçmeli ders alan bir iki okul var. Eleşkirt bu konuda hala korkuların üstesinden gelememiş..

Eleşkirtli cesur ve yürekli öğretmenlere sesleniyoruz. Lütfen anadillerini öğrenmek isteyen öğrencilere yardımcı olun. Okul müdürlerinin Kürtçe Öğretmenimiz yok gibi saçma bahanelerini sayfamıza bildirin. Kürtçe biliyorsanız o derslere girebileceğinize dair başvurunuzu yapın. Öğrencilerin taleplerini boşa çıkartmayın!

Lütfen bu çağrımızı dikkate alın. 5. ve 6. sınıf olacak herkes Kürtçeyi seçme hakkına sahip.

Facebook Kosedax Sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder