24 Nisan 2013 Çarşamba

Eskişehir’de saldırıya uğrayan Ağrılı aileye ziyaret


Eskişer'in Alpu ilçesinde Pazartesi akşamı ırkçı saldırıya maruz kalan Ağrılı Altan ailesini BDP, ESP, EMEP, HDP, EDÖ-TER temsilcileri ziyaret etti.


Ağrı’dan, 2008 yılında Eskişehir’in Alpu ilçesine, ekonomik sebeplerden dolayı göç eden Altan ailesi pazartesi akşamı silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Bir traktörün römorkunda geldiği belirtilen grubun Altan ailesinin evinin camlarını kırdığı ve duvarlarına silahla ateş açtığı öğrenildi.

Daha önce de 4 kez sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı belirtilen aileyi, BDP, ESP, EMEP, HDP ve EDÖ-DER temsilcileri ziyaret etti.

Olayla ilgili bilgi veren BDP İl Başkanı Enver Tek, ailenin korku içinde olduğunu ifade ederek; çocukların okula gidemediğini anlattı. Tek, baba Ramazan Altan’ın kendilerine, olaydan sonra polislerin evlerine geldiğini ve tehdit eder gibi basına haber vermemelerini istediklerini anlattığını söyledi. Tek, Baba Altan’ın kendilerine, polislere “Eğer siz bir şeyler yapmazsanız, biz karşılık vermek zorunda kalacağız,” dediğini, buna karşılık bir polisin de “Siz karşılık veremezsiniz; ancak yatak odanıza girdiklerinde karşılık verebilirsiniz,” dediklerini aktardığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl da saldırıya uğrayan ailenin “Taşının gidin buradan; PKK’yi burada barındırmayacağız” şeklinde tehditlere maruz kaldığı öğrenildi. Baba Altan kendilerini ziyarete giden heyete, 16 nüfusla hayvancılık yaparak geçindiklerini, hayvanlarını otlatmaya götüren çocuklarının “Burada neden hayvanlarınızı otlatıyorsunuz; babanızın tapusu mu var?” şeklinde sözlü sataşmalara maruz kaldığını anlattı.





ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder