7 Nisan 2013 Pazar

Doğubayazıt Belediyesi Arı Gibi Çalışıyor


Yazın gelmesi ile birlikte Doğubayazıt'ın her mahalle ve sokağında çalışmlarını hızlandıran Doğubayazıt belediyesi, bugün itibari ile Iğdır caddesindeki eski dükkanları yıkıp, yerine yeni modern dükkanlar yapıp, caddenin çehresini değiştirmek için, Iğdır caddesindeki çalışmaların startını verdi.


Doğubayazıt Belediyesi, 1 Nolu Iğdır Caddesi genişletme çalışmaları kapsamında 35 dükkanın yıkımını gerçekleştirdi.

Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım çalışmasına Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili Hatice Salman ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Başkan Vekili Salman, ilçede planlı kentleşme çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, "Burada esnaflık yapan vatandaşların mağdur olmaması için farklı proje ürettik. Eski sebze halinin tadilatı tamamlandıktan sonra cadde esnafına vereceğiz" dedi.

Caddenin kilit parke döşenerek modern bir görünüme kavuşturulacağını anlatan Salman, "Yıkım yapılan caddede okul bulunmasından dolayı velilerden sürekli şikayet dilekçeleri geliyordu. Bizler de bu taleplere kulak vererek halkımızın sorununu çözdük. Kaldırım genişliğine önem vereceğiz. Kaldırımlara kent mobilyası yerleştireceğiz" diye konuştu.

Yıkım ekiplerine zorluk çıkarmayan esnaf, iş yerlerinin kapı, pencere ve çatı saclarını alarak, belediye çalışanlarına, çalışmalarında yardımcı oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder