9 Nisan 2013 Salı

'Ağrı'daki İçme Suyundaki Bakteri Oranı 206 Promil' İddiası


"Ağrı'nın içme suyu, 5 ayrı arıtma tesisinden geçiyor. Su biraz kokuyor ama bu koku da zararlı değil, faydalı. Ama yine de kokmaması için, ilaç kullanıyoruz."


Dengê Agirî Haber Sitesi

Bir vatandaşımızın sitemize yaptığı açıklamada; AKP'li Ağrı Belediye başkan’ının geçen hafta esnaflarla yaptığı bir toplantıda, Ağrı'daki içme suyu ile ilgili sorulan sorulara şu şekilde cevap verdiğini iddia etti; "Ağrı'nın içme suyu, 5 ayrı arıtma tesisinden geçiyor. Su biraz kokuyor ama bu koku da zararlı değil, faydalı. Ama yine de kokmaması için, ilaç kullanıyoruz."

İsminin açıklanmasını istemeyen Ağrı’lı bir vatandaşımız, bu olayı Dengê Agirî Haber Sitesiyle paylaşmak istediğini ve bu bilgileri Dengê Agirî Haber Sitesinden başka yayınlayabilecek cesarette bir basın mensubunun Ağrı’da olmadığını belirtip sözlerine şu şekilde devam etti; "Ağrı merkezdeki çeşmeleri analiz ettik ve korkunç sayılarla karşılaştık. Sudaki bakteri oranı, normalin çok üzerinde. Normal içme suyundaki bakteri oranının 50 ile 60 promil arası olması gerekiyorken, Ağrı'daki içme Suyunda bakteri oranı 206 promil. Yani buda demek oluyor ki Ağrı halkı su yerine zehir içiyor. İsteyen herkes, sıradan bir tesisatçı götütürüp, evindeki suyu analiz edip, korkunç sonuçla karşılaşabilir.” dedi.

http://dengeagiri.com/haber/6186/agridaki-icme-suyundaki-bakteri-orani-206-promil-iddiasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder