17 Nisan 2013 Çarşamba

Bu Şiddet Sona ERSİN


Ağrı Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı 1'inci ölüm yıl dönümünde andı.


Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin birinci yıl dönümünde Ağrı’daki sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Ağrı Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasını okuyan Ağrı Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Heval Bozdağ Okudu, Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi ile sağlıkta şiddetin cinayete dönüştüğünü söyledi. Bozdağ,
Dr. Ersin Arslan Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Son bir yıl içinde genç bir sağlık emekçisi Dr. Melike ERDEM sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yoğun Bakım Hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, Hastane Müdürü’nün kovaladığı sağlık çalışanı, Hasta yakınının tekmelediği hamile doktor…
Bunlar bildiklerimizden sadece bir kaçı… Ya bilmediklerimiz ve ya açıklanamayanlar?
Sağlık çalışanları şiddeti sadece hasta yakınlarından görmüyor.

Bunların dışında her gün bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını da sayabilirsiniz…
Sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var.
Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren, performans uygulaması var!
Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, 7/24 esnek, kuralsız ve baskı altında çalıştırılma var, hemşirelerde 56, asistan Hekimlerde 64 saate kadar uzayan mesailer var!
Hizmete erişimin önündeki engellerin, başta parasal engeller olmak üzere tüm engellerin kaldırıldığı bir sisteme, nitelikli hizmet vereceğimiz bir sisteme ihtiyaç var.
Angaryaya varan çalışmanın, 7/24 saat, esnek-kuralsız çalışma ve performans baskısının olmadığı bir çalışma hayatına ihtiyaç var.
Kamu Hastane Birlikleri uygulaması ile dama taşı gibi hastaneler arasında dolaştırılması ile kaybolan işyeri ve iş güvencesine ihtiyacımız var.
Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen bu sisteme, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”na karşı, onun için bugün
G(ö)REVDE’yiz…..
Halkımıza daha iyi bir sağlık sistemi sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti, şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz.
Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz….
Böyle sağlık sistemi olmaz.
Bu şiddet sona ERS!N.

AĞRI TABİPLER ODASI-AĞRI SES ŞUBESİ-DEV-SAĞLIK İŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder