4 Nisan 2013 Perşembe

Aksoy, öğrenci soruşturmalarını sordu


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde 150 öğrenci hakkında açılan soruşturmayı Milli Eğitim Bakanı'na soran BDP Milletvekili Aksoy, "Üniversite yönetimi hangi gerekçeyle kampüs dışında gerçekleştiren basın açıklamaları hakkında soruşturma başlatıyor? Üniversite yönetimin böyle bir yetkisi var mıdır?" diye sordu.


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversite'nde öğrenciler hakkında açılan disiplin soruşturmalarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın gündemine taşıdı.

Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Aksoy, Kürt siyasi tutukluların açlık grevine ve Roboskî katliamına dikkat çekmek için kampus dışında eylem yapan 150 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Soruşturmanın hukuksuz olduğunun altını çizen Aksoy, "Üniversitelerde eğitim gören binlerce öğrenci, sadece muhalif düşüncelerinden ya da toplumsal olaylara duyarlılık gösterdikleri gerekçesiyle tutuklanıyorlar, gözaltına alınıyorlar ve de okuldan atılıyorlar" dedi.

"Açılmış bir adli soruşturma sonucunda öğrencilerin suç işlemedikleri ortaya çıktığı zaman, idari soruşturma sonucunda üniversite yönetiminin vermiş olduğu disiplin cezasının telafisi nasıl sağlanacaktır?" diye soran Aksoy, ayrıca şu sorulara da yanıt istedi:
"Üniversite yönetimi hangi gerekçeyle kampüs dışında gerçekleştiren basın açıklamaları hakkında soruşturma başlatıyor? Üniversite yönetimin böyle bir yetkisi var mıdır? Bu öğrencilerin yasadışı slogan attıklarını nasıl tespit edilmiştir?
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde eğitim gören kaç öğrenci hakkında idari ve adli soruşturma açılmıştır? Bunların gerekçeleri nedir?
Türkiye'deki tüm üniversitelerde eğitim gören kaç öğrenci tutukludur? Kaçı hakkında adli soruşturma açılmıştır? Bunlardan kaçı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanmıştır?"

Etkin Haber Ajansı / 04 Nisan 2013 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder