22 Eylül 2013 Pazar

ROJAVA KATLİAMI UNUTULMAYACAK!

 Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, Rojava’da yapılan katliamın unutulmaması için yeni açılan işyerine ve yeni doğan bir bebeğe “Rojava” ismi verildi.


Geçtiğimiz günlerde Yargıtay’ın Şanlıurfa ve Hakkari’de “Kürdistan” ismine onay vermesinin ardından bir Kürtçe isim de Doğubayazıt’ta yeni doğan bir bebeğe verildi. İlçeye bağlı Yeni mahallede ikamet eden Yunus-Hacer Culaş çifti, 20 gün önce sezeryanla dünyaya gelen bebeklerine, Suriye’nin kuzeyi batı Kürdistan olarak bilinen Kürtçe “Rojava” ismini verdi. İki yıllık evli olan Culaş çifti, bu ismi vermekle amaçlarının, Suriye’deki yaşanan insanlık dışı olayı unutturmamak ve sönmeye yüz tutmuş Kürt kültürünü canlı tutmak olduğunu belirterek, Rojava’da devam eden savaşın son bulması ve barışın gelmesi dilekleriyle bu ismi seçtiklerini belirtti.

ROJAVA DÖNER AÇILDI

Öte yandan, Eyüp Sanrıl isimli vatandaş iki hafta önce 1 Nolu Iğdır caddesinde açtığı işyerine “Rojava” ismini verdi. Sanrıl şunları söyledi: “Rojava’da insanlarımız katledilince bende bir şeyler yapmak istedim. Bu yüzden yeni açtığım işyerime ‘Rojava’ ismini vererek bu ismi yaşatmak istedim ve ilk günden beri vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.”

 (BAYAZITNEWS)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder