20 Eylül 2013 Cuma

Milletvekilleri saldırıya uğrayan işçileri ziyaret etti

İstanbul'un Bağcılar semtinde çalıştıkları şantiyede telefonda Kürtçe konuştukları için saldırıya uğrayan işçileri BDP'li milletvekilleri Sabahat Tuncel, Halil Aksoy ve Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ziyaret etti.


BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve beraberlerindeki BDP heyeti, saldırının yaşandığı şantiyede işçileri ziyaret etti. Şantiyede bekleyişlerini sürdüren işçileri ziyaret eden heyet adına ilk olarak söz alan BDP Ağrı Milletvekili Aksoy, bu saldırının kabul edilebilecek bir yanının olmadığını belirterek, "Irkçılık her tarafta sistem eliyle yürütülüyor. Başlatılan müzakere süreci daha hızlı yürütülebilseydi, belki bu tür olaylar bu şekilde meydana gelmezdi" dedi.

Ardından konuşan BDP İstanbul Milletvekili Tuncel ise, saldırının Kürtçe konuşma nedeniyle yapıldığına dikkat çekti. "Kimse 'Kürtçe konuşulamaz' diyemez. Kimsenin bir başkasının anadilini yasaklama hakkı yoktur" dedi. Tuncel, bu saldırının Kürt işçilere yapılan ilk saldırı olmadığını dile getirerek, "Bu sorun hükümet ve ana muhalefet partisinin politikalarından kaynaklanmaktadır. Anadilde eğitime karşı çıkan bu partiler bu saldırılara da şekil veriyorlar. Bu işçileri birbirine düşüren onların politikalarıdır" diye belirtti. Tuncel, saldırılara karşı en iyi cevabın mücadele etmekten geçtiğini söyleyerek, ırkçı yaklaşımı reddettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından şantiye içerisinde bulunan kantinde işçileri dinleyen heyet, ardından işçilerin taleplerini iletmek üzere iş sahipleriyle görüştü. İşçiler heyetin şantiye alanından ayrılmasının ardından eylemlerine son verdi.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder