27 Ağustos 2013 Salı

Doğubayazıt Belediyesi'nden Halkın Sesi Gazetesine Tepki

Doğubayazıt Belediyesi, kamuoyunu yanıltan haberler yaptığı gerekçesiyle Doğubayazıt Halkın Sesi gazetesine tepki gösterdi.

BDP’li Doğubayazıt Belediyesi’ne ilişkin haberler yapan Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesine ilişkin Doğubayazıt Belediyesi, BDP İlçe Örgütü ve TUHAYD-DER tarafından açıklama yapıldı.


Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Cemil Rızaoğulları, TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Doğubayazıt Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz, toplumun temel ihtiyaçlarından olan bilgi edinme hakkının sağlanmasında basının önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, basının üstlendiği bu kamusal görev anlayışının, yalnız yaygın basın için geçerli olmadığını söyledi. Halkın aydınlanması konusunda yerel basının da üstüne önemli sorumluluklar düştüğünü söyleyen Yavuz, “Bu sorumluluğun eksiksiz, tam ve doğru bir şekilde gerçekleşebilmesi bu kuruluşların kendi yayın politikalarını gözden geçirmeleri ile mümkündür. Son birkaç haftadır Doğubayazıt Halkın Sesi gazetesinde kurumumuzu hedef alan ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeyen haberlere yer verilmektedir. Bu çerçevede Doğubayazıt Halkın Sesi gazetesinde değişik tarihlerde yer verilen, Kent Konseyi Hizmet binasının üzerinde bulunduğu arsanın satışı nedeniyle sıkıntı yaşandığı yönündeki haberler ile kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır. Nitekim satışı yapıldığı iddia edilen Kent Konseyi Hizmet binasının üzerinde bulunduğu arsa satılmamış olup, kat karşılığı inşaat yapımı amacıyla ihale edilmiştir. 20 Haziran 2013 tarihinde ihale ilanı ilgili gazetede yayınlanmış olup, ihale süreci yasal prosedüre uygun bir şekilde gerçekleşmiştir” dedi.

‘YIPRATMA MAKSADI TAŞIMAKTADIR’

Ramazan Bayramı sonrasında AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman’ın bayram ziyareti görüşmesini kamuoyuna farklı lanse edilmesini eleştiren Yavuz, “22 Ağustos 2013 tarihli gazetede yer verilen ‘Salman – Korkmaz Görüşmesi’ ve ‘Ağrı’daki Kültürel Etkinlikler’ başlıklı haberler farklı anlamlar yüklenerek kamuoyuna sunulmuştur. İçeriği açısından da bakıldığında ilgili haberler kamuoyunu bilgilendirme maksadı taşımamakta, kişileri ve kurumları yıpratma maksadı taşımaktadır. Bugün kendini ‘halkın sesi’ olarak ilan eden gazetenin yapmış olduğu haberler, Doğubayazıt halkının yararı gözetilerek yapılmamaktadır. Bu nedenledir ki; buradan tüm halkımıza çağrımız böylesi maksatlı haberlere itibar etmemeleri ve kendi kurumlarının yapmış olduğu açıklamaları esas alarak kurumlarına sahip çıkmalarıdır” diye belirtti.

Ağrı Halk Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder