3 Ocak 2014 Cuma

Sırrı Sakık Agirî'de Coşkuyla Karşılandı

Dengê Agirî Haber Sitesi - BDP Agirî Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, bugün Ağrı havalimanında BDP’liler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Sırrı Sakık’ı Agirî havalimanında alan BDP'liler ve kitle uzun bir taşıt konvoyu ile şehir merkezine girdi.


Şehir merkezinde de halk tarafından Kürdistan pankartlarıyla karşılanan BDP Agirî belediye başkan adayı Sakık, Dörtyol kavşağında düzenlenen mitingde Agirî halkına seslendi.

Sırrı Sakık "Ağrı halkı, ta o baskı dönemlerinde Orhan Alpaslan gibi bir yiğidi seçerek, korkusuzluğunu gösterdi."

Agirî halkının sıcak karşılamasından ötürü memnuniyetini dile getiren Sırrı Sakık, konuşmasında; "Allah'ın izniyle seçimlerde belediyeyi alacağız. 30 Mart'ta belediyeyi birlikte yöneteceğiz. İnsan ve kimlik ayrımı yapmayacağız. Ağrı halkını iyi tanırım, Ağrı halkı ilk isyanı başlatarak, korkusuzluğunu gösterdi. Ağrı, 1979 yılında ta o baskı dönemlerinde Orhan Alpaslan gibi bir yiğidi seçerek, korkusuzluğunu gösterdi. Şimdi de Serhada ciddi bir deprem yaratmak boynumuzun borcudur. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu'da taşlar yerinden oynuyor. 10 aydır, sayın başkanın talebiyle PKK silahları susturdu, gerilla geri çekildi. Kan, tabut, gözyaşı, ölüm yok artık. İşte biz bu süreci başlatan bütün aktörlere teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. BDP olarak diyoruz ki yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidelim. Bu müzareke sürecini bu şer cepheleri parçalamak istiyor. Onun için bakın AKP'ye karşı oluşmuş bu şer cephelerinde asla olmadık, olmayız da. Ne ulusalcılarla, ne milliyetçilerle ne de derin devlet yapılanması içinde olanlarla asla birlikte olmadık. Eğer AKP samimiyse, Kürd sorununun çözümünde vallahi biz hiçbir dönem yol arkadaşlarımıza ihanet etmedik ve etmeyiz de. Onları samimi olmaya, sorunu çözmeye, yürekli olmaya davet ediyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder