4 Ocak 2014 Cumartesi

BDP Adayları Patnos'da Halkla Buluştu

BDP'nin Ağrı Patnos belediye eş başkan adayları, binlerce kişinin katıldığı miting düzenledi. Mitingi BDP Ağrı belediye başkan adayı Sırrı Sakık ve BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'da katıldı.


Ağrı Patnos'ta BDP belediye eş başkan adayları Fecri Aslankan ve Nurhan Karadağ, binlerce yurttaşın katılımıyla Dörtyol Caddesi'nde düzenlenen mitingde halkla bir araya geldi. Mitinge, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık'ın yanı sıra BDP yöneticileri katıldı. "Bijî Serok Apo", "Be Serok jiyan nabe", "Şehîd namirin" sloganlarının atıldığı mitingde konuşan BDP Patnos Belediye Eş Başkan adayı Fecri Aslankan, 2014 yerel seçimleri ile 2014 yılının Kürt halkı için özgürlük yılı olacağını ifade etti. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, Kürt halkının özgürlüğe yaklaştığını dile getirerek, "Geçmiş Newroz'da Sayın Abdullah Öcalan'ın dediği gibi silahlar sussun, siyaset konuşsun, ancak temiz ve adaletli bir siyaset. Her Kürt onurlu bir şekilde kendi saflarına geçmelidir, geçmeseler büyük bir pişmanlık yaşarlar. Rojava'da insanlarımız özgürlüklerini kazanıyorlar" dedi.

Sırrı Sakık, 'Serhat bölgesinde devrim yapacağız' 

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ise, şunları söyledi: "Bu halkın özgürlüğü için sizin için kavga edenler, ölenler, toprağın altında olanlar ve zindanlarda çürüyen insanlar var. Bunların başında Önder Apo var. Kürt halkının da artık bir statüye sahip olma zamanı gelmiştir, bizler de artık sadece burada değil tüm dünyada varız demek zorundayız. Allah'ın izniyle Serhat bölgesinde devrim yapıp bütün belediyeleri alacağız. Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu müzakerede elini güçlendireceğiz, birbirimize kenetleneceğiz, bu savaşı hep beraber kazanacağız. Ağrı isyanların şehridir. Madem bunlar bize karşı böyle birleşiyorlarsa, sizler de elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Madem Kürtlere karşı birleşen bu üç kardeş böyle yapıyorsa, bizler neden birleşmeyelim. Siz AKP'ye 3 vekil verdiniz, Kürtlere karşı kararlar alındığı zaman bu vekiller çıtlarını çıkarmıyor. Onun için bunlara destek vermeyin. Ve özellikle genç kardeşlerimize büyük yük düşüyor."

Konuşmaların ardından Dedeli beldesinde BDP'nin seçim bürosunun açılışı yapıldı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder