2 Ocak 2014 Perşembe

Ağrı'da Bir Aydır Su Akmıyor!

Ağrı'da soğuk hava etkisini sürdürürken, kenttin birçok mahallesinde bir aydır sular akmıyor. Çeşmelerin donmasından belediyeyi suçlayan yurttaşlar, her yıl yaşadıkları soruna çözüm bulunmasını istiyor.


Soğuk havanın Ağrı'da etkisini iyice göstermesiyle birlikte çeşmeler dondu. Çeşmeleri donan yurttaşlar su bulabilmek için başka mahallelere gidip su getirmeye çalışıyor. Cezaevi Mahallesi sakinlerinden Ziya Çiftçi, suların donması ile çok zorluk yaşadıklarını belirterek, "Bizim sularımız bir aya yakındır akmıyor. Bir damla suya hasret kaldık. Şu an tüm çeşmeler donduğu için ben suyu camiden getiriyorum. Mahallede sadece birkaç ev ve caminin suyu akıyor. Suyu belediye kesti ondan sonra sularımız akmıyor. Çeşmelerin hepsi dondu. Çocuklarımız yıkanmadığı için okula gidemiyorlar. Çünkü su olmadığı için banyo yapamıyorlar, elbiseleri yıkanmıyor" diye konuştu.

'Belediye suyu kesince çeşmeler de kalan su dondu'

Her kış aynı sıkıntıyı çektiklerini, belediyenin suyu kesmesi ile çeşmelerin donduğunu söyleyen Mehmet Ergül ise, "Bu her kışın olan bir şeydir. Sularımız kesildiğinde artık akmıyor. Çünkü sular bir defa kesilince musluklarda kalan su donuyor. Biz de artık büyük bidonlar ile mahallenin ortasında olan ya da bazı evler eskiden sondajla kendi bahçelerinde çeşme yapmışlar oralarda su bulmaya çalışıyoruz. Biz içme suyunu bile bulmuyoruz. Hayvancılıkla uğraşan aileler daha da mağdurlar. Kış oldu mu biz bu hale düşüyoruz. Elbiselerimiz yıkanmıyor. Banyo bile yapamıyoruz. Bu soğukta bir kilometreden su getirmeye çalışıyoruz" dedi.

'Taziyede bile su bulamıyoruz'

Taziyelerinin olduğunu belirten Seyran Paliğa da, "Biz bu mahallede su bulamıyoruz. Su yok, başka mahallede su getiriyoruz bin bir zorlukla. Kuyularda su çıkartıyoruz, ama o su da içilmiyor. Bir haftadır daha yeni çocuklar yeni banyo yaptılar. Taziyemiz var, bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz. Misafirler gelip gidiyor. Su çok lazım oluyor, ama taziyede bile su bulamıyoruz" diye konuştu.

Dicle Haber Ajansı / AĞRI







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder