2 Ocak 2014 Perşembe

Sema Yüce Tutak'da Mezarı Başında Anıldı

AĞRI (DİHA) - Çanakkale Cezaevi'nde 21 Mart 1998'de bedenini ateşe veren PKK üyesi Sema Yüce (Serhildan), Tutak'a bağlı Kargalık köyündeki mezarı başında anıldı.


Çanakkale Cezaevi'nde 21 Mart 1998 Newroz günü bedenini ateşe veren ve 17 Haziran 1998'de hayatını kaybeden PKK üyesi Sema Yüce (Serhildan), Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Kargalık köyünde bulunan mezarı başında anıldı. Ziyarete çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Tutak Belediye Başkan adayı Fırat Öztürk, BDP Patnos belediye eş başkan adayları Nurhan Karadağ ve Fecri Aslankan, BDP PM üyeleri Murat Öztürk ve Metin Bingöl, BDP Tutak İlçe Örgütü yöneticileri katıldı. Köyden mezarlığa yürüyen kitle, üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu "Özgür Önderlik özgür gelecek" yazılı pankart taşıyarak, "Be Serok jiyan nabe", "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Ey şehîd xwina te erdê namine" sloganları attı.

'Ezilen halkımızın artık özgür olmasını umut ediyorum'

Mezarlıkta okunan duaların ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından söz alan Sema Yüce'nin annesi Zenure Yüce, "Ben buraya gelen herkese başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki başta Önderliğimiz ve tüm cezaevinde bulunan tutsaklar özgürlüğüne kavuşur. Ezilen halkımızın artık özgür olmasını umut ediyorum. Bu sene barış ve özgürlük senesidir. Allah'ın izniyle cezaevlerindeki çocuklarımız özgürlüklerine kavuşurlar. Artık dökülmesin, anaların ciğerleri yanmasın" dedi.

'Arkadaşların mücadele ruhu ile mücadelemizi daha da yükselteceğiz' 

Anmada konuşan BDP Patnos Belediye Eş Başkan adayı Nurhan Karadağ ise, Kürt mücadelesinin aynı zamanda kadın mücadelesi olduğunu ve Kürt mücadelesi başladığından beri Kürt kadınlarının mücadelede öncülük rolü yüklendiğini söyledi. Karadağ, "Bu mücadelenin öncülerinden biri de Sema yoldaştır. Sema yoldaş 1998'de ihanete, Kürtleri bölmeye çalışan zihniyete karşı direnmiş ve ihaneti boşa çıkartan yoldaşlarımızdan biridir. Sema yoldaşın şahsında tüm yoldaşlarımızı anıyoruz" diye konuştu. Paris'te 9 Ocak 2013'de katledilen üç kadın siyasetçinin de Sema Yüce ile aynı mücadelede yer aldığını ifade eden Karadağ, "Devlet kadın mücadelesinden korktuğu için her türlü pisliğe bulaşmıştır. Ama bizi yıldıramazlar. Biz bu arkadaşların mücadele ruhu ile mücadelemizi daha da yükselteceğiz, dik duracağız, özgürlüğe çıkana kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Mezarlık başında "Çerxa Şoreşê" marşını okuyan kitle, alkış ve zılgıtlarla mezarlıktan ayrıldı.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder