14 Ağustos 2012 Salı

Patnos’ta esnaf elektrik kesintisini oturarak protesto etti


AĞRI (DİHA) - Ağrı'nın Patnos İlçesi’nde Sanayi Sitesi'ne 5 gündür elektrik verilmemesi esnaf tarafından oturma eylemiyle protesto edildi. Patnos Sanayi Sitesi Başkanı Kerem Çiçek, AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin kendilerine verdiği 'sorunun giderileceği' sözünü yerine getirmediğini belirtti.


Ağrı'nın Patnos İlçesi’nde Sanayi Sitesi'ne 5 gündür elektrik verilmemesine esnaf isyan etti. Sanayi Sitesi önünde bir araya gelen esnaf oturma eylemiyle uygulamaları protesto etti. Oturma eylemi öncesi açıklama yapan Patnos Sanayi Sitesi Başkanı Kerem Çiçek, yaşanan duyarsızlığa isyan ederek, iflasın eğişine geldiklerini dile getirdi. Özellikle son 5 günde yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı büyük bir maddi kayıp yaşadıklarını belirten Çiçek, yaşanan sorunların çözümü için ise muhatap bulamadıklarını vurguladı. Çiçek, "Sitede 150 işyeri bulunmaktadır. Ancak bu kadar esnafın bulunduğu bir alana 5 gündür elektrik verilmediğinden dolayı çalışamıyor. Ortalama her iş yerinde 10 işçi çalışıyor. Esnaf artık çalışanlarına ücret veremez duruma geldi” dedi.

‘Çözüme yönelik inancımız kalmadı’

Konuyla ilgili daha önce AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ile görüştüklerini ve sorunun çözümü için kendilerine söz verildiğini belirten Çiçek, “Her defasında bizlere söz vererek elektrik sorununu gidereceklerini söyledi. Ama şu ana kadar hiç bir söz yerine getirilmedi. Şimdi eylem yapacağımızı duymuş bize 'eyleme son verin, sorunu çözeceğiz' diyor. Ancak bizim artık çözüme yönelik inancımız kalmadı” dedi. Duruma tepki gösteren esnaflardan Abdurrahman Erdoğan ise, ilçenin ekonomik damarı olan sanayi sitesinin uygulamalardan dolayı iflasın eşiğine getirildiğini kaydetti.

Sanayi Sitesi esnaflarının eylemine destek veren Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, sanayi esnafının mağdur olduğunu ve Ramazan ayında iş yapamaz duruma geldiğini dile getirdi. Yılmaz, belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getirdi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder