8 Ağustos 2012 Çarşamba

Doğubayazıt’ta çocuklardan sokak etkinliği

 AĞRI (DİHA) - Doğubayazıt Belediyesi bünyesinde Çocuk Gelişim Atölyesi'nin "Önce çocuklar vardı, (pêşiyê zarok hebûn)" etkinliği kapsamında eğitim alan çocuklar hünerlerini sergiledi.


Doğubayazıt Belediyesi Çocuk Gelişim Atölyesi bünyesinde yapılan "Önce çocuklar vardı, (pêşiyê zarok hebûn)" etkinliği çerçevesinde eğitim alan öğrenciler sokakta maharetlerini sergiledi. 9-16 yaş grubu arası Doğubayazıtlı çocuklara ücretsiz atölyede çalışma imkanı sağlanırken, çocukların keşfedilmemiş yetenekleri de açığa çıkartılıyor. Çocukların skeç ve müzik dinletisi etkinliğine Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, belediye meclis üyeleri, çocukların aileleri ve yurttaşlar katıldı.

Yürütülen atölye çalışmaları ile daha sosyal, kendine güvenen bireyler yaratma olanağı sağlandığını belirten Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, “Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile amaçlanan çocukların okul dışındaki boş vakitlerini yetenekleri doğrultusunda yönlendirerek, onları ilgi duyduğu alanlarda eğitmek ve sosyalleştirmektir. Bölgedeki çocuklarımız yoksul ve yoksun durumda bulunmakta bizler de bu proje ile çocuklarımızın yaz tatillerini eğlenceye dönüştürerek aynı zamanda da kültürel faaliyetlere katılmasını sağladık" dedi. Gazeteci-Yazar Esra Çiftçi de atölyeye gelen öğrencilerin yeteneklerini keşfederek ileride istedikleri alanda kendilerini geliştirme fırsatı sunmak istediklerini dile getirdi. Çiftçi, “Bu coğrafyanın çocukları dezavantajlı çocuklar, savaşın mizacında büyüyorlar. Küçük de olsa onların elini tutmak en azından diğer çocuklarla eşit duruma getirme çabasını sürdürüyor” dedi.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder