25 Ağustos 2012 Cumartesi

Ağrı'nın Vekili Değil, Ailesinin Vekili



AKP'li Ağrı milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, seçim çalışmalarında her zaman kendisine: "Kesên bêkesan" (kimsesizlerin kimsesi) derdi ama son yaptığıyla bir defa daha kanıtladı ki, hiç bir zaman ne kimsesizlerin nede Ağrı'nın milletvekili olmadı. Kendisi Ağrı'yı unutmuş ailesindeki gençleri teker, teker devlet kurumlarına yerleştiriyor. Son olarak da, yeğeni Mehmet Yıldız'ı Ağrı devlet hastanesi başmüdür, müdür yardımcılığına aldırdı.


Ağrı halkı yoksullukla, kimsesizlik ve açlıkla mücadele ederken. Vekillerin hiç çalışmadığı halde, milyarlarca para harcayıp şehrin her tarafına hayali reklamlar asan belediyeyi uyarmalarını beklerken. Ağrı şehri her zaman olduğu gibi, köy görüntüsünden kurtulmak isterken. AKP'li Ağrı milletvekilleri, akrabalarını hızlıca ve alel acelece devlet dairelerine yerleştiriyorlar.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen valilik çalışanları Dengê Agirî Haber Sitemize yaptıkları açıklamalarda tüyler ürpertici açıklamalarda bulundular. bu açıklamalardan yola çıkarak farklı kaynaklardan edindiğimiz bilgiler açıklamaları doğruladı ve Çalışanların açıklamalarına göre, AKP Ağrı milletvekilleri her gün arayıp akrabalarını dairelere yerleştirmelerini istiyorlar. Birkaç gün önce Ağrı'dan Tekirdağ'a atanan Vali Ali Yerlikaya gitmeden bir gün önce Mehmet Kerim Yıldız'ın istediği üzerine, daha önce çeşitli suçlara karıştığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Mehmet Yıldız, tekrar hastaneye alındı. Üstelik alınmakla kalmayıp, müdür yardımcısı yapılıp resmen ödüllendirildi. Konu hakkında fikirlerini sorduğumuz bazı Ağrılılar olayı şu şekilde özetlediler: "Bu memlekette hırsız olmazsan, bir yere varamazsın. İstediğin kadar hırsız ol, istediğin kadar görevden atıl, Ankara'da vekil bir akraban varsa, müdür bile olursun".

Ağrı’daki Sağlık alanında Seçildiği günden bugüne kadar kadrolaşan Milletvekili Kerim Yıldız Halkın tepkisini çekmişti. Bir süredir sesi çıkmayan milletvekili Kerim yıldız bir yerlere atamak istediği yeğenini, son dakika gölü olarak atadı. Ama atama çok ilginç bir şekilde yapıldı, tepkilerden dolayı uzun süredir atamasını bir türlü yapamadığı Mehmet Yıldız'ı Ağrı Devlet hastanesi Müdür yardımcılığına atadı. Atama Tayini Tekirdağ Valiliğine çıkan Vali Ali Yerlikaya tarafından yapıldı.

Olayın özeti şöyle: Eski Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, sayın vekilin Arkadaşı olduğu için, bürokrasi üzerindeki gücü, yeni valiyle azalacağı için Yeni vali Bu atamayı yapmayacağı düşüncesiyle Ağrı’dan ayrılmadan önceki son gece, sağlık müdürünü valilik konağına davet edip Memet Yıldız’ın atama yazısının yazılarak getirilmesini istedi ve Mehmet Yıldız son dakika ataması olarak müdür yardımcılığına getirildi.

Mehmet Yıldız’ın adı bazı operasyonlara karıştığı gerekçesiyle görevden alındığı iddia edilmişti. Sayın vekil tüm tepkilere rağmen, bu atamayı yaparak kimseyi takmadığını da göstermiş oldu. Şimdi Mehmet Yıldız dışarıdan yönettiği hastaneyi, artık rahatça içerden yönetebilecek. Bu konu hakkında STK'ların verecekleri tepkiler ise merak konusu oldu.

Dengê Agirî Haber Sitesi / Özel Haber

http://dengeagiri.com/haber/4039/agrinin-vekili-degil-ailesinin-vekili.html

Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder