22 Aralık 2013 Pazar

Diyadin’de Roboski Protestosu

Roboski katliamı, Milletvekillerinin rehin tutulması ve Diyadin'de yapılan ev baskınları, ilçede kitlesel bir basın açıklaması ile protesto edildi.


Ağrı’nın Diyadin  (Gîyadin) ilçesinde düzenlenen kitlesel basın toplantısında ise önceki gün yapılan ev baskınları kınandı ve Roboski katliamının aydınlatılması istendi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, dün sabaha karşı asker ve polis tarafından 18 ayrı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen ev baskınlarında aralarında BDP yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu 6 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

BDP ilçe örgütü binası önünde yapılan açıklamaya kalabalık bir kitle katıldı. Saygı duruşu ile başlayan açıklamada konuşan BDP İl Genel Meclis üyesi Orhan Tunç, Kürt sorununda çözüm sürecinin devam ettiği süreçte Diyadin'de gözaltı operasyonlarınım geliştiğini vurgulayarak, operasyonları kınadıklarını söyledi.

Tunç, Roboskî'de yapılan katliamın ikinci yılının geride kaldığını; ancak katliamı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılmadığını dile getirerek, "Oysa failler belidir. Buna rağmen hükümet yetkilileri olayın üzerini örtmek için her yolu denediler. Bizde burada bir kez daha hükümete sesleniyoruz. Bir an önce olayın failleri açığa çıkartılmalıdır. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder