2 Kasım 2013 Cumartesi

Yanardağ ailesinin yaşam mücadelesi!

AĞRI (DİHA) - Diyadin ilçesinde tek başlarına yaşayan Ömer ve Hatun Yanardağ çifti ilerleyen yaşları ve maddi imkansızlıklara rağmen yaşama tutunmaya çalışıyor.


Ağrı'nın Diyadin ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan Ömer Yanardağ (85) ve eşi Hatun Yanardağ (60) çifti duvarları çatlamış ve yıkılmak üzere olan evde komşularının yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Ömer Yanardağ'ın geçirdiği trafik kazasından kaynaklı çalışamaz halde olmasıyla beraber çalışacak kimseleri olmayan yaşlı çift mahalle sakinlerinin kendilerine verdikleri yiyecek ve giysilerle geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Hatun Yanardağ, dört çoğunun olduğunu ve bunların hepsinin evli olmalarından kaynaklı eşiyle beraber tek başlarına kaldıklarını belirtti.

Eşinin geçirmiş olduğu kazadan sonra çalışamaz halde yatağa mahkum olduğunu, kendisinin de ilerleyen yaşından kaynaklı tansiyon ve şeker hastalığı olmasından dolayı hiçbir iş yapamadığını belirten Yanardağ, bunun için de kendilerine uzatılacak bir yardım elini beklediklerini söyledi. Birçok defa kendilerine yardım edilmesi için resmi kurum ve kuruluşlara başvurduklarını ama buna rağmen kalıcı hiçbir sonuç alamadıklarını dile getiren Yanardağ, yaşadıkları yıkık ev için kira vermek zorunda olduklarını dile getirdi. Maddi durumlarının çok kötü olmasından dolayı ev alamadıklarını belirten Yanardağ, kendilerine yetkililerin bir oda dahi olsa ev vermeleri talebinde bulundu.

Diyadin Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise, aileye zaman zaman yardım ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini dile getirdi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder