28 Kasım 2013 Perşembe

BDP Aday Adayı ARSLAN:”Sosyal Düşüncemde Aşiretçilik ve Feodalizme Yer Yoktur”

Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Tutak Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Cemil Arslan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimin demokratik bir ortamda yapılmasını tercih ettiğini ifade etti.

Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Tutak Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Cemil Arslan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimin demokratik bir ortamda yapılmasını tercih ettiğini ifade etti. Tutak için alt ve üst yapı çalışmaları dışında ciddi projeleri olduğunu ifade eden Arslan, “Ortadoğu bir noktada kaynarken biz eğer bölgedeki belediyeciliği sadece yol yapmak, kaldırım yapmak,temizleme ya da su hizmeti götürme olarak görürsek düşündüğümüz değil yanıldığımız doğru olur” diye konuştu.
Tutak’ta aktif şekilde çevre ve doğa mücadelesi çalışmalarının yanı sıra, doğal ve kültürel varlıkların korunması, yaban hayatının korunması, çevre kirliliği ile mücadele çalışmaları yürütülmeli. Kürt sorununun barışçıl çözümü, emek ve birlikte mücadele, çeşitli sosyal ve toplumsal çalışmalarda yer alan duyarlı biriyim.

NEDEN ADAY OLDUM ?

Doğa ve çevre mücadelesi Tutak’ın geleceği açısından var olma mücadelesidir. Ya hep birlikte Tutak coğrafyasını yok etmeyi amaç güden barajlar-HES’lere karşı mücadele edeceğiz, ya da bu toprakları terk edeceğiz. Yaşam alanlarımızı, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü, kutsal mekanlarımızı, Tutak’ın binbir çiçeğini, yaban hayatını yok edecek olan tüm baraj ve HES projelerine; topraklarımızı, soluduğumuz havayı, ve canlı yaşamını zehirleyecek olanlara karşı halkımızla birlikte en önde mücadele etmek ve DUR demek için adayım. Kirletilmemiş bir dünyada çocuklarımız yaşam sürsün diye adayım.
Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı uzun yıllardır süren çatışmalı ortamdan dolayı çok bedeller ödemiş bu halktan bireyim. Her Tutak’lı gibi bende savaşsız bir ülkede barış içerisinde kardeşçe yaşamak istiyorum. Bir yıla yakın bir süredir Kürt sorununun çözümüne dair yürütülen çalışmalar, bu ülkede kanın akmaması, annelerin göz yaşı dökmemesi açısından oldukça önemlidir. Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi ve özlemini duyduğumuz kalıcı barışın coğrafyamızda hüküm sürmesi için adayım.
Kültürel değerlerimiz ve inançlarımıza karşı yoğun saldırılar yaşanmaktadır. Halkımıza neredeyse yaşamın her alanında yozlaşma dayatılmaktadır. İnancımıza ve kültürümüze hep birlikte sahip çıkmak ve yaşatmak, her türlü yozlaşmaya karşı mücadele etmek için adayım.
Farklı toplum ve inançların yaşadığı bu ülkede, bu ilçede, her bireyin, her toplumun kendini özgürce ifade edebilmesi, yaşam sürebilmesi, kardeşçe yaşayabilmesi için halkımızla birlikte özgürlüklerimizin savunucusu olmak için adayım.
Eğitim sorunlarına el atmak, okuyan çocuklarımıza ve gençlerimize destek sunmak için adayım.
Çocuklarımız betonlaşan bir şehirde değil, yeşili bol, doğayla iç içe olan konutlarda mutlu bir yaşam sürmesi için mimar ve mühendislerimizle birlikte daha iyisini gerçekleştirmek için adayım.

Çevre kirliliğine ve şehrimizi çirkinleştiren her türlü kirliliğe karşı çözüm üreterek pırıl pırıl bir kent yaratmak, kentimizi ve çevremizi daha temiz görmek için belediyenin olanaklarını kullanarak ulaşılabilen her alana temizlik hizmeti götürmek için adayım.

Yerli üretimi arttırmaya dönük belediye bünyesinde tarım kooperatifi veya özel kurulacak tarım kooperatiflerini destekleyerek çiftçinin ürününün tüketiciye ulaştırılması için köprü vazifesi görmek için adayım.
Tutak’da işsizlik oranını en aza indirgemek için çeşitli istihdam alanları yaratmak için adayım.
Geri dönüşün sağlanması için yürütülecek her çalışmada belediyenin tüm olanaklarını seferber etmek için adayım.

Daha fazla yeşil alan, sosyal tesis, spor ve yürüyüş alanları yaratarak Tutak’ı her yönüyle herkesin örnek alacağı güzel bir kent yapmak için adayım. Engelli vatandaşlarımıza yardım elini uzatmak için adayım.
Tam demokratik bir belediyecilik anlayışı geliştirerek, şeffaf, eşit, halkımıza hizmet sunmak ve güler yüzlü bir belediyecilik anlayışıyla bu kenti birlikte yönetmek için adayım, dedi.
Herkesi bire bir karşılıklı tanıdığını, Kürt-Türk ayrımı yapmadığını,belli bir oy potansiyeline sahip olduğunu,ilçenin içme suyu, kanalizasyon ve alt yapı, imar planı, yeni cadde ve yol yapımı ile çevre düzenlemesi,kent konseyi ve halk meclisi katılımıyla ortak karar doğrultusunda belediye yönetimi, işsizliğin çözümü gibi sorunları bulunan Tutak İlçesine hizmeti şiar edindiğini açıklayan Cemil Arslan’ın eşi BDP Tutak ilçe yönetiminde eş başkan olarak görev yapmaktadır.İlçedeki kadın hareketinin öncülüğü başlattığını belirten Arslan, kadın hakları ve gençlik sorunlarına büyük önem veriyorum diye konuştu.

CEMİL ARSLAN KİMDİR?

1957 yılında Ağrı’nın Tutak İlçesine bağlı Damlakaya (Meter) köyünde doğdu.İlkokulu köyünde orta okul ve lise öğrenimini Bitlis’in Tatvan ilçesinde tamamladı.Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesini bitirdi.

Halen Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne devam etmektedir. 28 yıllık memuriyetinin 20 yılını Tutak ilçesinde memur ve yöneticilikle geçiren Arslan, asli görevinin dışında Tutak ve bağlı köylerinin tamamında barış, taziye, düğün, nişan, sünnet gibi sosyal ve siyasal etkinliklerde bulunmakla tanınmaktadır.Halen memuriyete devam eden Cemil Arslan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Tutakgundem.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder