26 Haziran 2013 Çarşamba

HPG'li Kaya için Taşlıçay'da mevlit verildi

AĞRI (DİHA) - Muş kırsalında yaşamını yitiren HPG'li Abdulhakim Kaya (Mazlum Agıri) için Ağrı'da mevlit verildi.

Muş'un Malazgirt ilçesi kırsalında 27 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Abdulhakim Kaya (Mazlum Agiri) için Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Saman Yolu (Gova Usê) köyünde kurulan taziye çadırında mevlit verildi.
Mevlide BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, BDP Ağrı il ve ilçe örgütleri, TUHAD-DER, Doğubayazıt İmamlar Derneği üyelerinin yanı sıra çevre köylerden çok sayıda yurttaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik kısa bir konuşma yaptı. Ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, bütün devrim şehitleri önünde saygıyla eğildiğini belirterek, "Her Kürt genci dağlara çıkarken anne ve babasının rızasını alarak çıkmak istemektedir. Mazlum arkadaş da bunlardan biriydi. Kendi ailesinin rızasını almış ve özgürlük yoluna baş koyarak bütün bir halkın mücadele duygularını tazelemiştir. Bugünlere Mazlum ve binlerce arkadaşın sayesinde gelinmiştir. Artık Kürt halkına ve şehitlerine bir müjde verebiliriz. Şehitlerin ve onların arkadaşları yani özgürlük savaşçıları özgürlüğe yürüyerek demokrasi yolunu açmışlardır. Artık dünya Kürt halkını onlarla tanımakta ve sürekli onları konuşmaktadır. Sayın Abdullah Öcalan da özgür bir demokraside özgür bir yaşamı sunmuştur. Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu süreci hepimiz sahiplenmeliyiz" dedi.

Aksoy'un ardından konuşan HPG'li Abdulhakim Kaya'nın annesi Kadriye Kaya ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istediklerini belirterek, artık devletin kendilerine hakaret etmeyi bırakması gerektiğini söyledi. Anne Kaya, dillerini ve özgürlüklerini talep ettiklerini ifade ederek, "Biz para, mal, mülk istemiyoruz. Artık ağlamak da istemiyoruz. Devlet bize hak, hukuk ve adaleti çok görmemelidir" dedi.

Konuşmaların ardından mevlit verilen yemekle son buldu.

DİHA




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder