30 Haziran 2013 Pazar

Ezda Ararat anısına mevlit verildi

AGIRİ (AĞRI) – 19 Haziran 2012’de Şıtaza karakoluna yapılan baskın sonucu yaşamını yitiren HPG’li Ezda Ararat (Fatma Sağın) anısına dün mevlit verildi.


Şıtaza karakoluna yapılan baskın sonucu 19 Haziran 2012’de yaşamını yitiren 15 HPG’liden biri olan Ezda Ararat anısına mevlit verildi. Ezda’ın ailesinin evinde gerçekleşen mevlide aynı çatışmada yaşamını yitirenlerin aileleri de Diyarbakır, Patnos ve İran’dan gelerek mevlide katıldı. Aralarında Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanları Cemil Rızaoğulları ve Fatma Okçu, meclis üyesi ve yüzlerce yurttaş mezarlığı ziyaret etti. “Şehit Namırın” sloganları atıldı. Mevlit çadırına PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posteri ve PKK bayraklarının yanı sıra aynı çatışmada yaşamını yitiren 14 HPG’linin fotoğrafları asıldı.

‘Gelinen nokta, verilen mücadelen,n sonucudur’

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşma yapan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kürt halkının bu çözüm sürecinde muhatap alınmasının ve gelinen noktanın asıl nedeninin verilen mücadele olduğunu söylerken, “Demokratik kurtuluş özgür yaşam projesinde 2012 yazında tabur komutanı olması ile beraber 14 arkadaşı ile şehit düştü Ezda Ararat. Eğer süreç yıllar önce başlasaydı şuan yoldaşlarımız aramızda olacaktı. Bugünlere geldiysek bu arkadaşlarımızın sayesinde geldik” dedi.

Halil Aksoy’un ardından konuşan Ezda Ararat’ın ablası Muhsine Gültekin ise, gelinen noktada artık yılmayacaklarını dile getirdi. Artık Kürtlerin kendi kendilerini yönetebileceklerini ifade eden Muhsine, “Kendi yönetimlerini kuran Serekani direnişine selam ve saygılarımı gönderiyorum” dedi.

‘Onların onurlu mücadelelerini layıkıyla sürdüreceğiz’

BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik ise yaptığı konuşmada, “Kutsal bedenlerini ölüme yatıran Arart’ın kızı Ezda Ararat’ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Onların bizler için bıraktıkları onurlu mücadelelerini layıkıyla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmalar ardından Ezda’nın annesini, kızı için yazdığı Kürtçe şiiri okudu. Ardından mevlüt başladı.

JINHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder