18 Nisan 2011 Pazartesi

Patnos patlama- Yaralı Çocuklardan Baran Öldü.16 nisan 2011 - Patnos

.




Yaralı Çocuklardan Baran Öldü


Çöplükte buldukları bombanın patlaması sonucu iki arkadaşı ile birlikte ağır yaralanan Baran Özyolcu öldü.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde askeri birliğin yakınındaki çöplükte buldukları bombanın patlaması sonucu iki arkadaşı ile birlikte ağır yaralanan Baran Özyolcu öldü.

Olay dün (16 Nisan) saat 10. 00'da Patnos'un Cumhuriyet Mahallesindeki 34'üncü İç Güvenlik Tugayı yakınlarında meydana geldi. Hayvan otlatan çocuklar iddiaya göre çöplükte T-40 tipi bomba atara ait eski ve patlamamış mühimmat buldu. Çocuklar ne olduğunu anlamadıkları cismi alıp bir köprü altında kurcalamaya başladı. Bombanın infilak etmesi ile Baran Özyolcu (8), Mahsun Duru (8) ve amcasının oğlu Sedat Duru (9) yaralandı. Patlama sesi ile birlikte olay yerine giden askerler Tugay Komutanlığından gelen ambulansla kanlar içindeki üç çocuğu hastaneye kaldırdı.

Ağrı Devlet Hastanesine sevkedilen üç çocuktan durumu ağır olan Baran Özyolcu askeri helikopterle getirildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilerek tedavi altına alındı. Sağ eli kopuk, kafası ve vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçaları olan Baran Özyolcu dün gece yarısına doğru hayatını kaybetti. Özyolcu'nun cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Ağrı'nın Patnos ilçesine götürüldü.

Öte yandan Ağrı Devlet Hastanesinde tedavileri süren Mahsun Duru ile Sedat Duru'nun tedavileri ise devam ediyor. İki kolu kopan Mahsun Duru'nun Erzurum'a sevk edilebileceği bildirildi.

ENİŞTESİNİN ANLATTIKLARI:


Mühimmat Patlamasının Görgü Şahidi Sıcak Dakikaları Anlattı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulduğu mühimmatla oynarken yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Baran Özyolcu'nun eniştesi Şahin Çelik, olay sırasında yaşadıklarını anlattı.


Haber: Mühimmat Patlamasının Görgü Şahidi Sıcak Dakikaları Anlattı
Resmi büyütmek için tıklayın

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulduğu mühimmatla oynarken yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Baran Özyolcu'nun eniştesi Şahin Çelik, olay sırasında yaşadıklarını anlattı. Rütbeli askerlerin olaya duyarsız kaldığını ileri süren Çelik, sedyenin çobana taşıttırıldığını söyledi.

Çelik, "Olay yerinde bir çoban varmış. Çoban hemen abisini arayarak, çocukların elinde bir bomba patladığını söylüyor. Abisi de hemen gelip bize söyledi. Olay yerine gitmek için 2 kilometre yol yürüdüm. Oraya gittiğimde 3 tane rütbeli, 2 tane de asker duruyordu. Bir de ambulans vardı. Ambulansın yanında da bir doktor vardı. Fakat ambulansın askeri mi sivil mi olduğunu bilmiyorum. Sedyeyi çobana vermişler. Çoban da sedyeyi alıp ateş alanının olduğu yere geçip oradan çocuğu sedyenin üzerine koymuştu. Daha sonra sedyeyi yerde sürüklemeye başladı. Ben o anda oraya vardım, çocuğa yardım ettim. Çoban ile beraber çocuğu sedyenin üzerinde beraber aşağıya götürdük. " dedi.

Çocuğu aşağıya götürdüklerinde bir rütbelinin kendilerine doğru geldiğini, diğer 2 rütbeli ile 2 askerin diğer tarafta beklediğini söyleyen Çelik, atış alanına vardıklarında çocuğu ambulansa koyduklarını belirtti. Şahin Çelik, şöyle devam etti: "Çocuğu ambulansa koyduğumuzda doktor rütbeli askere dönerek, 'Komutanım çocuğun parmakları yok. Orda kalmış. ' dedi. Sonra gittik bombanın patladığı yere parmakları aradık, bir şey bulamadık. Değinmek istediğim nokta şu: Rütbeliler 2 saat orada bekleyip o çocuğu niye sedye ile çobana sürüklettiler? Devletten bu ihmali araştırmalarını istiyorum. 2 saat o çocuk niye o şekil ihmal edildi? Sedyeyi niçin sağlık çalışanı değil de bir çoban sürüyor? Ayrıca tek olduğu için sedyeyi sürükleyerek götürdü. 3 tane rütbeli, 2 tane asker ve bir de doktor aşağıda bekliyordu. Çoban da sedyeyi yerde sürükleyerek çocuğu taşıyordu. "

Patnos'ta 34. Mekanize Tugay Komutanlığı civarında hayvan otlatan Baran Özyolcu (8), Serhat Duru (8) ile kuzeni Mahsun Duru (10), yerde buldukları cismi incelerken bir patlama meydana gelmiş ve 3 çocuk yaralanmıştı. Baran Özyolcu, hastanede hayatını kaybetmişti. -
AĞRI (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder