13 Nisan 2011 Çarşamba

BDP'Lİ VAN BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE AĞRI'YA YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Van Belediyesi Ağrı’ya Yardım Kampanyası
Van Belediyesi Öncülüğünde Ağrı Halkı İçin Yardım Kampanyası
Önceki gün sel felaketi yaşanan Ağrı'da incelemelerde bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, halk için bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.
Başkan Kaya, meclis salonunda sivil toplum kuruluşları (STK) ve belediye başkanları ile birlikte basın açıklaması düzenleyerek sel bölgesindeki izlenimleri anlattı, başlatılan kampanya ile ilgili bilgiler verdi. Kaya, "Ağrı'ya gidişimizdeki temel amaç geçmiş olsun dileklerimizi iletmekti. Orada gördüğümüz manzara durumun çok vahim olduğunu gördük. Bunun üzerine komşu il olması münasebetiyle bu insanlarımızın acılarını mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermek için destek olmak istiyoruz" dedi.
Sel felaketinin olduğu alanlarda, toprak evlerin tamamen kullanılmaz hale geldiğini gözlemlediklerini aktaran Kaya, "Belediye başkanımızdan aldığımız bilgiye göre 300 ev kullanılmaz durumda. Ağrı ilimizde ise durum çok daha vahim. Ağrı merkezde bir mahallenin yarısı çamur altında. Aşırı yağışın olmasıyla birlikte alt yapının bir bölümü tahrip olmuş, kanalizasyon suyu ile içme suyu bir birine karışmış ve tam bir felaket yaşanmıştır" dedi.
Ağrı ilinde 2 gün geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını gözlemlediklerini söyleyen Kaya, iki gündür neler yapılabilir konusunda toplantılar ve değerlendirmeler yaptıklarını, bunun sonucunda da bir kampanya yapma kararının alındığını söyledi. Van'da bulunan iş adamları, STK'lar kurumlar ve BDP il örgütü üzerinden şuan itibariyle bir kampanya başlattıklarını belirten Kaya, BDP'nin bütün mahallelerde kampanyayı başlattığını ve toplanacak tüm yardımların kente ulaştırılacağını söyledi.
Bu kampanya çerçevesinde belediye olarak İlk olarak 600 paket gıda ve 400 battaniye gönderildiğini belirten Kaya, "Biz iş makinesi olarak da çevre belediyelerin olanakları doğrultusunda destek vereceğiz. Ancak sadece sivil toplum örgütlerinin ve belediyenin desteği yetmiyor, bu kadar büyük bir afet'in yanında bu desteğin az kalacağı kanaatindeyim. Bu nedenle kentte bulunan tüm STK'ların katılımını istiyoruz. Bu nedenle tüm halkımızın bu kampanyaya destek vereceğini umut ediyorum" dedi.
Basın açıklamasına katılan STK temsilcileri de kentte bulanan tüm kesimlerin bu kampanyaya destek vermesini isteyerek, belediyeye bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.
15 Mayıs 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder