13 Nisan 2011 Çarşamba

AĞRI'DA ÖĞRENCİLER ŞERZAN KURT'UN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ

- İÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ŞERZAN KURT'UN ÖLDÜRÜLMESİNE PROTESTO ETTİ
- AĞRI'DAKİ ÖĞRENCİLERDEN 'DELİLLER KARARTILIYOR' İDDİASINDA BULUNDU

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde (İÇ) okuyan bir grup öğrenci, Muğla Üniversitesi'nde çıkan olayların kapatılmaya çalışıldığını iddia ettiler.
Eğitim Fakültesi binasından alkışlarla çıkan bir grup öğrenci dekanlık binası önünde toplanarak hazırladıkları basın bildirisini okudular. Ülke genelinde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği açıklamada "Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt ne yazık ki yaşam mücadelesine yenik düşmüştür. Kurt'un ölümüne yol açan kurşunun kimin silahından çıktığına yönelik sorulara yetkililerce hala bir netlik kazandırılamamıştır. Yaşananlara dair bir çok sanığın ifadesi ve görüntüleri mevcutken bu olayların arkasında kim veya kimlerin elinin olduğunun bulunmaması bu suça ortak olmaktan başka bir şey değildir" denildi.
Açıklamada, olay yerinde bulunan delillerin karartıldığını iddia eden öğrenciler "Tüm gelişmelere rağmen yaşananların ve arkasındaki gerçeklerin hala aydınlatılamamış olması kuşku veren bir durumdur. Son dönemlerde çeşitli illerde ortaya çıkan çatışma ortamı düşünüldüğünde bu açıdan daha fazla önem arz etmektedir" diye belirttiler.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler sloganlar atarak olaysız dağıldılar.
26 Mayıs 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder