22 Aralık 2013 Pazar

Roboski katliamı Ağrı'da kınandı

BDP Ağrı İl Örgütü, Roboski katliamının yıldönümünde faillerin açığa çıkarılması ve tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye edilmesi talebi ile yürüyüş gerçekleştirdi.


BDP Ağrı İl Örgütü, Roboski katliamının faillerinin açığa çıkarılması talebi ve tutuklu BDP milletvekillerin tahliye talebinin reddedilmesini protesto etmek amacıyla parti binasından Tarım İl Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe, BDP Ağrı il eş başkanları Mensura Aslan ve Halef Keklik, KURDÎ-DER, KESK Ağrı Şubeler Platformu ve Ağrı Dağı Öğrenci Derneği yöneticileri de katıldı. Yürüyüş boyunca sık sık, "Bê serok jiyan nabe", "Katiller halka hesap verecek" sloganları atan kitle, "Roboski katliamını unutmadık unutmayacağız", "Asimilasyon Katiller Partisi", "Sorumlulardan hesap sorulsun", "Şehît namirin", "Şehîde me rumeta me ye", "Kahrolsun Roboski'ye Dobroski diyen zihniyet", "Katiller bulunsun Roboski bir daha asla" dövizleri taşındı.

'Oysa failler bellidir'

Yürüyüşün ardından kitle adına konuşan BDP Ağrı İl yöneticisi Naci Kaya, Roboski katliamının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak, "2 yılı aşkın bir süredir hala failleri ortaya çıkartılmamıştır. Oysa failler bellidir. Buna rağmen hükümet yetkilileri olayın üzerini örtmesi için her yolu denediler. Biz de burada bir kez daha hükümete sesleniyoruz. Bir an önce olayın failleri açığa çıkartılmalıdır. Çünkü hukuk ve adaletin herkes için eşit olması gerekmektedir. Gerçi biz bu ülkede hukuk ve adaletin birilerine göre hareket ettiğini biliyoruz" dedi.

'Keyfi tutumlar Kürtlere her zaman reva görülmüştür'

Tutuklu BDP milletvekillerin durumunda ilişkin de konuşan Kaya, "Daha dün 35 yıl ceza almış CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilirken, öbür tarafta ceza bile almamış BDP vekillerinin tahliye talepleri Anayasa'nın emsal kararına rağmen Diyarbakır ağır ceza mahkemelerinin gayri hukuki kararlarıyla reddedilmiştir. Sormak gerekir; hani yargı bağımsızdı, hani polis kimseyi durup dururken gözaltına almazdı. İşte görüyoruz keyfi tutumlar Kürtlere her zaman reva görülmüştür" dedi.

Basın açıklamasından sonra kitle sessizce dağıldı.

DİHA






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder